• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piiridest

  Walesi printsessi Diana traagiline surm tõstatas järjekordselt küsimuse ajakirjanduse piiridest. Ameerika filminäitleja Tom Cruise kutsus õnnetusest teada saades üles vastu võtma seadusi, mis piiraksid kuulsuste ahistamist ajakirjanike poolt.
  Seadustega saab efektiivselt reguleerida paljusid eluvaldkondi, aga ajakirjandus ei mahu minu arvates kindlasti nende hulka. Tahaksin väga loota, et sellest kogu maailma vapustanud õnnetusest ei saa uut innustust ajakirjandusseaduse eest võitlejad Eestis, kes meie lapsekingades kõmufotograafia kõrval kindlasti ka tavapressi piirama kipuvad.
  Seaduslikku piiri hea ja halva vahel ei ole võimalik ajakirjanduses teha. Kui leiba või saabast saab mingite normide järgi paremaks ja halvemaks liigitada, siis hinnatud pressiski teenivad enim au ja kuulsust inimlikus mõttes ebainimlikud (halvad) teemad: sõda, vägivald, õnnetused.
  Olin 1992. aastal Raekoja platsil, kui ehitustellingud Barcelonast saabuvaid olümpialasi ootavate noorte raskuse all kokku varisesid. Mäletan, kui valus mul oli toona kuulda ühe Eesti tippfotograafi reageeringust sellele: «Kuradi valgusemehed, ei osanud kiiresti tuld peale keerata!» Pilt õnnetusest ei tulnud nii kvaliteetne, kui ta oleks soovinud. Mõista tuleb aga sedagi, et ta tegi oma tööd, olgu see pealegi mingil hetkel mõistetamatu. Ja kindlasti ei oleks põhjust hakata näiteks seadusega määratlema, kas sellist fotot tohib avaldada või mitte.
  Sellest aga, et kõikvõimalikke piire ületavate kollaste lehtede tegijatelgi on oma head tavad, annab tunnistust üleskutse mitte kasutada kõmufotograafide ülesvõtteid Diana hukkumispaigast. Et midagi sellist tehakse äärmiselt harva, siis seda ühesemat ja tugevamat hinnangut paparazzide tegevusele laupäevaöises Pariisis see endas kannab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.