• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  ASis Kalev valmistatud 7 mln ?okolaaditahvlit, mis on etiketitud Moskva salakaubaveo liidri tütre pildiga ning arestiti seetõttu Vene tolli poolt, ei too Kalevile mingit kahju, sest kauba eest on võetud ettemaks, lausus ASi Kalev nõukogu esimees Märt Vooglaid.
  Vooglaiu sõnul ei puuduta ?okolaaditahvlite arest Kalevi kommivabrikut. «Oleme tootnud ja jätkame tootmist Vene klientidele nende tellitud etikettidega tooteid,» ütles ta. «Kui meie juurde tuleb Türgi ?okolaadimüüja islamiteemalise etiketi sooviga, siis vaatame üle, et ta kuidagi ei rüvetaks kellegi usulisi tõekspidamisi, kuid püüame kliendile igati vastu tulla.»
  Vooglaid märkis, et AS Kalev on juba aasta tagasi ette näinud, et Venemaale eksportivatel Eesti ettevõtetel võib tekkida kokkupõrkeid sealsete võimustruktuuridega eeskätt maksudest kõrvalehoidmise süüdistuste alusel ja seetõttu käivitatakse Moskvas lähikuudel ka oma tehas Bogotõr. Vooglaid lisas, et tema kohus ei ole kontrollida, kas idapoolne kaubapartner maksab makse või ei.
  Riigi tolliameti tollijärelevalve osakonna juhataja kohusetäitja Reinot Kallaste märkis, et nemad pole Kalevi ?okolaadide arestimisega kursis ega tegele sellega. ÄP
  Erastamisagentuuri nõukogu kiitis eile heaks ning saatis valitsusele kava, mille järgi erastatakse poolaasta jooksul eelläbirääkimistega pakkumuse teel riigile kuuluv kaks kolmandikku ASi Moe Piiritusetehas aktsiapakist.
  Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet rääkis, et kava kohaselt soovib erastamisagentuur erastada Moe piiritusetehase riigiaktsiad vabal võõrandamisel, eelläbirääkimistega pakkumusel. Lisatingimustena tulevasele erastajale nimetas Sarnet olulise punktina potentsiaalse omaniku võimalusi eksporditurgudele juurde pääseda ja investeeringuid ettevõtte moderniseerimiseks.
  ASi Moe piiritusetehase 1/3 aktsiate omanik on riiulifirma OÜ Balti Põrand. ÄP
  Hoiupanga augusti kasum oli 24,5 mln krooni, teatas Erki Peegel panga suhtekorraldusosakonnast.
  Kaheksa kuuga teenis pank 141,4 mln krooni kasumit, mis moodustab 68% aasta kasumiprognoosist. Panga bilansimaht kasvas augustis 325,5 mln krooni ehk 4,8% võrra 6,977 mld kroonini. BNS
  Põhjamaade energeetikakontsern Vattenfall ei soovi osaleda Narva elektrijaamade erastamises, küll aga investeerida Eesti elektrivõrkudesse ning bioenergia ja kombineeritud energia tootmisse.
  «Põlevkivist energia tootmine pole Vattenfalli tegevusala ja seetõttu pole me Narva elektrijaamadest huvitatud,» ütles eile Vattenfalli Eesti esinduse avamisel kontserni peadirektor Carl-Erik Nyquist.
  Vattenfall tegeleb peamiselt tuuma-, hüdro-,bio- ja gaasienergeetika projektidega, toodab soojust ning osutab mitmesuguseid energeetikateenuseid. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.