• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kade kukub taevast alla

  SAS ja Estonian Air on olnud riius alates Eesti lennufirma erastamisest. Ükskõik, millise otsuse ei oleks eelmisel nädalal Eesti ja Taani transpordiministrid lennundusgraafiku kohta liinidel Tallinn--Stockholm ja Tallinn--Kopenhaagen langetanud, ikka oleks leidunud keegi, kellele see ei meeldi.
  Praegu lendab Estonian Air Stockholmi kaks ja Kopenhaagenisse ühe korra päevas, SAS vastupidi. Kummalegi see ei meeldi. Seda üllatavam on nüüd kuulda, et Eesti rahvuslikule lennukompaniile on vastukarva ka kava hakata nii Stockholmi kui Kopenhaagenisse lendama 12 korda nädalas.
  Majandusõpikutes on kirjas, et ideaalne turumajanduse vorm on täiuslik konkurents, kus kõigil turul osalejatel on võimalik tegutseda piiranguteta. Lennundus päris selline äri pole, sest lennunduslubade väljaandmisega piiratakse turul osalejate arvu. Kui nüüd anda neile kahele võimalus lennata praktiliselt piiramatu arv kordi, peaksid mõlemad ainult käsi kokku lööma. Millegipärast see nii ei ole.
  Estonian Airi juhtkond leiab ikka veel, et neile peaks riik järeleandmisi tegema ja konkurentsieelistusi looma. Tunnistan, et kolme Põhjamaa riigi kapitali koondava SASi vastu ei saa Estonian Air mitte kunagi. Seda, et oma ärimehi hommikuks Rootsi toimetada ja nad sealt õhtul tagasi tuua, on Estonian Air aga juba saavutanud. Siin SAS konkurentsi ei paku ja ei hakka seda kunagi tegema.
  Keegi ei käsi Estonian Airil kaksteist korda Kopenhaagenisse ja tagasi ning Stockholmi ja tagasi lennata. Kui see pole rentaabel, tuleb vähem lennata. Rohkem kui ministrite ja rivaalide kritiseerimisele võiks Eesti parima lennufirma tiitlit kandev ettevõte mõelda hoopis klientide teenindamisele ja neile sobivamate lennuaegade väljaarvutamisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.