• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kade kukub taevast alla

  SAS ja Estonian Air on olnud riius alates Eesti lennufirma erastamisest. Ükskõik, millise otsuse ei oleks eelmisel nädalal Eesti ja Taani transpordiministrid lennundusgraafiku kohta liinidel Tallinn--Stockholm ja Tallinn--Kopenhaagen langetanud, ikka oleks leidunud keegi, kellele see ei meeldi.
  Praegu lendab Estonian Air Stockholmi kaks ja Kopenhaagenisse ühe korra päevas, SAS vastupidi. Kummalegi see ei meeldi. Seda üllatavam on nüüd kuulda, et Eesti rahvuslikule lennukompaniile on vastukarva ka kava hakata nii Stockholmi kui Kopenhaagenisse lendama 12 korda nädalas.
  Majandusõpikutes on kirjas, et ideaalne turumajanduse vorm on täiuslik konkurents, kus kõigil turul osalejatel on võimalik tegutseda piiranguteta. Lennundus päris selline äri pole, sest lennunduslubade väljaandmisega piiratakse turul osalejate arvu. Kui nüüd anda neile kahele võimalus lennata praktiliselt piiramatu arv kordi, peaksid mõlemad ainult käsi kokku lööma. Millegipärast see nii ei ole.
  Estonian Airi juhtkond leiab ikka veel, et neile peaks riik järeleandmisi tegema ja konkurentsieelistusi looma. Tunnistan, et kolme Põhjamaa riigi kapitali koondava SASi vastu ei saa Estonian Air mitte kunagi. Seda, et oma ärimehi hommikuks Rootsi toimetada ja nad sealt õhtul tagasi tuua, on Estonian Air aga juba saavutanud. Siin SAS konkurentsi ei paku ja ei hakka seda kunagi tegema.
  Keegi ei käsi Estonian Airil kaksteist korda Kopenhaagenisse ja tagasi ning Stockholmi ja tagasi lennata. Kui see pole rentaabel, tuleb vähem lennata. Rohkem kui ministrite ja rivaalide kritiseerimisele võiks Eesti parima lennufirma tiitlit kandev ettevõte mõelda hoopis klientide teenindamisele ja neile sobivamate lennuaegade väljaarvutamisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.