• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Näituste aktsia võib langeda lisanimekirja

  Börsi reglemendi kohaselt liigub aktsia börsi põhinimekirjast lisanimekirja, kui ettevõtte viimase kuue kuu keskmine turuväärtus on alla 200 miljoni krooni. Ivar Luki sõnul on reaalne ASi Eesti Näitused aktsia üleminek lisanimekirja.
  Tallinna börsi uute noteerimisnõuete kohaselt peab börsi põhinimekirja ettevõtte turuväärtus olema vähemalt 300 miljonit krooni. ASi Baltika keskmine turuväärtus jääb 200 ja 300 miljoni krooni vahele. Uued nõuded hakkavad kehtima oktoobris.
  Tallinna börsi nõukogu esimees Ivar Lukk ütles, et noteerimisnõuete muutmine oli tingitud väga erineva suurusega ettevõtete noteerimisest börsil. «Kuna noteeritud ettevõtted on erineva suurusega, on ka nende emissioonide likviidsus erinev ja ei saa võrrelda Pennut näiteks Hansapangaga,» seletas Lukk. «Püüame hoida aktsiaid investori jaoks arusaadavalt kahes kategoorias -- enamlikviidsed aktsiad ja noored arenevad ettevõtted, millel reeglina on vähemlikviidsed aktsiad.»
  Börsi põhinimekirja kuuluvatel ettevõtetel peab olema vähemalt tuhat aktsionäri või kolmsada aktsionäri, kelle osalus on 10 000 krooni või rohkem. «Selle nõude täitmisega praegustel põhinimekirja ettevõtetel probleeme ei ole,» väitis Lukk.
  Sellise börsiettevõtte nõukogu, millel on üle 30protsendilise osalusega aktsionär, ei tohi koosneda ainult tuumikinvestori esindajatest või temaga seotud isikutest. Sel juhul peab nõukogusse kuuluma vähemalt kaks sõltumatut liiget, et kaitsta teiste aktsionäride huve, lausus Lukk.
  Tallinna börsi nõukogu esimees ütles, et börsil noteeritavate ettevõtete majandusaasta tulemused peab edaspidi kinnitama börsi poolt tunnustatud audiitor. Audiitorfirmasid hakkab börsi noteerimiskomisjon kinnitama audiitorfirmade avalduste põhjal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.