• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  France Telecom avaneb erakapitalile

  Vaid mõni päev pärast seda, kui valitsus otsustas riikliku lennukompanii Air France erastamata jätta, teatati 20 protsendi France Telecomi aktsiate müügist erainvestoreile. Tehingust peaks laekuma 40 miljardit franki.
  Aktsiamüügi tulemusel kahaneb valitsuse osa seni monopoolses seisundis telekommunikatsioonifirmas 63 protsendile.
  Valitsuse kinnitusel tingis otsuse vajadus kindlustada strateegiline liit Saksa Deutsche Telekomiga, mis on France Telecomi partner rahvusvahelises telekommunikatsioonifirmade alliansis Global One. Kavandamisel on 7,5 protsendi aktsiate vahetus Saksa partneriga.
  Riigi osalust vähendab veelgi kapitali laiendamine 6--7 protsendi võrra ning 3--4 protsendi aktsiate pakkumine ettevõtte töötajatele.
  Julgus, millega Prantsuse valitsus avab firma välisinvestoritele on tekitanud vastuolulisi tundeid riigis, mis ei ole harjunud nägema oma peamisi avalike teenuste ettevõtteid börsil. France Telecomi 165 000 töötajat esindavad ametiühingud hoiatasid juba võimalikust streigist ning süüdistasid valitsust oma valimislubaduste reetmises.
  Prantsusmaa rahandusminister ei pea aga vähemusosaluse müüki sõnamurdmiseks. «See ei ole erastamine, see on uste avamine kapitalile. Erastamine tähendaks 50 protsendi müümist,» ütles Dominique Strauss-Kahn, lubades eeldada, et sarnane mudel on võimalik ka muude riigiettevõtete puhul.
  France Telecomi juhtkond teatas, et on valitsuse plaanidega äärmiselt rahul.
  Sama ei saa aga öelda Itaalia valitsus: Prantsusmaa kava alustada France Telecomi aktsiate eelmärkimist 6. oktoobril ning noteerida aktsiad börsil 20. oktoobril asetab selle ajaliselt väga lähedale Itaalia valitsuse plaanile kuulutada välja avalik pakkumine 44,7 protsendi Telecom Italia aktsiate müügiks. FT-REUTER-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.