• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suunatud soovitus

  Alles see oli, kui põhjendamatult oli tähelepanu alt väljas ASi Tallinna Külmhoone aktsia. Pärast seda, kui maaklerid ajakirjanduse vahendusel sellele investorile tähelepanu juhtisid, kerkis aktsia hind paari kauplemispäevaga koguni poole võrra, 29 kroonilt 44 kroonile.
  Börs on emotsionaalne ja sealsed tehingud äärmiselt mõjutatavad. Mõni ime siis, et sellist mõjujõudu teadlikult või alateadlikult ka oma huvides ära kasutatakse.
  Hea näide selle kohta, et oma laps on ikka kõige kallim, on Hoiupanga ostusoovitus turvafirma ESS aktsiale hinnatasemelt 93,1 krooni. Oli ju just Hoiupanga Investeeringute AS firma, kes ASi ESS avaliku aktsiaemissiooni korraldas. Muidugi oli pangal esmaspäeval nukker pealt vaadata, kui Tallinna börsi lisanimekirjas oleva ESSi aktsiaga ühtegi tehingut ei tehtud.
  Suunatud ostusoovituse mõju -- eile hüppas ESSi aktsia kümmekond protsenti ja ületas 100 krooni piiri -- tasus hoiupankurite südamevalu loodetavasti kuhjaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.