• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hajutatud risk

  Paar nädalat enne Vihterpalu suurpõlengut küsisin riigi metsaameti suhtumist metsakindlustusse. Ei näe põhjust sellele raha kulutada, kuna metsa on palju ja riskid piisavalt hajutatud, kõlas vastus.
  Neljapäeval hukkusid Kurkses Eesti riigi sõdurid. Nad olid saanud hea väljaõppe, neil olid head relvad, kuid nad olid kindlustamata. Juhtunust kuuldes meenus vägisi toosama küüniline väide: risk on piisavalt hajutatud.
  Kui oma vara kindlustamata jätmine näitab eeskätt peremehe rumalust, siis oma inimeste kindlustamata jätmine on kõigepealt märk hoolimatusest. Kui riik jätab kindlustamata oma vara, siis võib iga maksumaksjat tabada rahaline löök, kui aga oma inimesed, siis kannatab iga kodaniku moraal.
  Politseinike ja päästjate kindlustamise õnnetusjuhtumite vastu on riik jätnud suuresti kohalike võimude hooleks, kuna riigieelarve ei kannatavat seda kuidagi välja. Samasse kategooriasse kuuluvatel palgasõduritel pole loota kellelegi peale riigi enese.
  Tore on lugeda uudiseid, et jälle on kusagilt välisriigist võimalik osta väga odavalt väga vanu sõjavahendeid. Vahva on veenduda, et kaitsekulutused pidevalt kasvavad ja seetõttu saab neid sõjavahendeid üha rohkem. Jube on mõelda, et inimene ei maksa selle taustal midagi.
  Kurkse õnnetuses hukkunute pered saavad riigilt kümne aasta palga, haiged ja vigastatud ravitakse riigi kulul terveks.
  Kindlustuseksperdi hinnangul maksab riik ühe korraga välja vähemalt paarkümmend korda suurema summa, kui oleks nõudnud saja sõduri kindlustamine sama suure summa peale üheks aastaks.
  Karavan liigub edasi ja Eesti ülikiire areng jätkub. Kas nagu vene muinasjutus: havi käsul, minu tahtel? Või nagu Eesti tegelikkuses: nooremleitnandi käsul, riigi tahtel?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.