14. september 1997 kell 22:00

Pretensioonid ajendavad arenema

Klientide pretensioone tuleb vaadelda kui võimalust leida mingile probleemile lahendus. Tuleb meeles pidada, et pretensiooni esitav klient on sõber, kes toote või teenuse kohta lisainformatsiooni või parandustöid soovides ihkab koostööd jätkata.

- Kliendi pretensioonid ajendavad organisatsiooni arenema.

- Vasta pretensioonidele operatiivselt.

- Tagasisidet andes ole siiras ja hoidu lubamast raskesti teostatavat.

- Ära võta pretensiooni isikliku solvanguna.

- Ära vaidlusta pretensioone, vaid uuri nende tausta ja põhjuseid.

- Hoolitse selle eest, et info pretensioonidest liiguks ka ettevõtte sees.

Pretensiooni käsitlemine muutub lihtsamaks ja efektiivsemaks, kui sellesse on pühendatud kogu personal. Luues pildi kõige nõudlikumast kliendist, on ettevõte valmis pretensioonidele operatiivselt ja asjatundlikult vastama.

Hetkel kuum