16. september 1997 kell 22:00

Eesti pank lööb platsi puhtaks

Viimastel kuudel on Eesti Pank asunud tõsiselt pangandusmaastikku korrastama. Kõigepealt tühistati omakapitali nõude täitmisega raskustesse sattunud INKO Balti panga tegevuslitsents. Järgmisena võeti ette Innovatsioonipank, keda kahtlustatakse rahapesus ja kelle suurima aktsionäri taust tundus keskpangale kahtlasena.

Kolmanda probleemse pangana on Eesti Pangale silma jäänud Eesti kommertspankadest kõige väiksem, Tallinna Äripank. Eesti Panga hinnangul vaevleb Tallinna Äripank tõsises kapitalipuuduses ja see võib viia panga tegevuslitsentsi tühistamiseni.

Kevadel prognoosis Äripäev, et paari aasta jooksul leiavad kohalikul pangandusturul aset tõsised muutsed ja mitu panka lõpetavad eri põhjustel oma tegevuse. Keskpanga viimase kuu üllatavalt aktiivne tegutsemine lubab aga arvata, et Eesti pangandusmaastik korrastub prognoositust tunduvalt kiiremini.

Hetkel kuum