• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaklerite vodevill

  Kui vaadata ETV saadet Kapital, siis torkab silma, et maaklerite kommentaarid väärtpaberituru kohta on hakanud sisaldama konkreetseid soovitusi väikeinvestoritele. Hansapanga maaklerid annavad üheselt mõista, et turg võib langeda, Ühispanga omad aga soovitavad sisse võtta positsioone. Sõltumatute ekspertide puhul oleks pluralism igati tervitatav, kuid antud juhul on asi sõltumatusest kaugel.
  Hansapank-Hoiupank ühelt poolt ning Ühispank teiselt poolt on muutnud omavahelise vastuoluga ETV väärtpaberikommentaarid farsiks. Surmtõsiste nägudega monitorilt kommentaare maha lugevad pangategelased jätavad küll väheinformeeritud enamusele asjaliku mulje, kuid olen kindel, et informeeritud seltskond teleekraanide taga naerab laginal.
  Minu soovitus kõigile väikeinvestoritele on kaasa naerda ning mitte lasta end maaklerite võltsennustustest mõjutada. Väikeinvestori seisukohast on praegu parim talitusviis võtta või hoida positsioone suurte ja tuntud ettevõtete aktsiatel ning mitte pöörata tähelepanu vastukäivatele kommentaaridele ning üles-alla hüppavatele hindadele. Neil, kes soovivad teenida sagedaste ostude ja müükide või ka optsioonide pealt, on targem oodata, kuni pangagrupeeringute kähmlus läbi saab.
  Ühispanga ja Hansapanga väärtpaberitegelased võiksid aga ühe laua taha maha istuda ning vähemalt selles kokku leppida, et nende omavahelise nääklemisega ei kaasneks väikeaktsionäridega manipuleerimist.
  Tuhanded väikeinvestorid oleksid kindlasti tänulikud ka Eesti TV-le, kui saatel Kapital oleks lisaks nägusatele diktoritele ka asjalik toimetaja, kes suudaks ise väärtpaberiturgu analüüsida ning maakleritelt tulevat müra summutada ja tasakaalustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.