• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaklerite vodevill

  Kui vaadata ETV saadet Kapital, siis torkab silma, et maaklerite kommentaarid väärtpaberituru kohta on hakanud sisaldama konkreetseid soovitusi väikeinvestoritele. Hansapanga maaklerid annavad üheselt mõista, et turg võib langeda, Ühispanga omad aga soovitavad sisse võtta positsioone. Sõltumatute ekspertide puhul oleks pluralism igati tervitatav, kuid antud juhul on asi sõltumatusest kaugel.
  Hansapank-Hoiupank ühelt poolt ning Ühispank teiselt poolt on muutnud omavahelise vastuoluga ETV väärtpaberikommentaarid farsiks. Surmtõsiste nägudega monitorilt kommentaare maha lugevad pangategelased jätavad küll väheinformeeritud enamusele asjaliku mulje, kuid olen kindel, et informeeritud seltskond teleekraanide taga naerab laginal.
  Minu soovitus kõigile väikeinvestoritele on kaasa naerda ning mitte lasta end maaklerite võltsennustustest mõjutada. Väikeinvestori seisukohast on praegu parim talitusviis võtta või hoida positsioone suurte ja tuntud ettevõtete aktsiatel ning mitte pöörata tähelepanu vastukäivatele kommentaaridele ning üles-alla hüppavatele hindadele. Neil, kes soovivad teenida sagedaste ostude ja müükide või ka optsioonide pealt, on targem oodata, kuni pangagrupeeringute kähmlus läbi saab.
  Ühispanga ja Hansapanga väärtpaberitegelased võiksid aga ühe laua taha maha istuda ning vähemalt selles kokku leppida, et nende omavahelise nääklemisega ei kaasneks väikeaktsionäridega manipuleerimist.
  Tuhanded väikeinvestorid oleksid kindlasti tänulikud ka Eesti TV-le, kui saatel Kapital oleks lisaks nägusatele diktoritele ka asjalik toimetaja, kes suudaks ise väärtpaberiturgu analüüsida ning maakleritelt tulevat müra summutada ja tasakaalustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.