• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maameeste suurvõit

  - Villu võitlused on edukalt lõppenud. Keskkonnaminister Villu Reiljan saavutas selle, et valitsus kinnitas lõpuks «Riigimetsast ülestöötatud metsamaterjali müügi korra», mille vastu on otsustavat protesti avaldanud metsatööstuse liit ja kaubandus-tööstuskoda. Ettevõtjad nägid uues korras, mis lubab müüa riigi metsa peale avalike oksjonite ka kokkuleppehinnaga ja kinniste (konfidentsiaalsete) läbirääkimiste teel, sisseprogrammeeritud võimalust korruptsiooniks.
  Puiduäris liiguvad sajad miljonid ja kõrgete metsaametnike huvi seda rahahulka otsesemas või kaudsemas tähenduses rohkem enese huvides kasutada on üsna inimlik.
  Metsaäri päitsestamise teine pool peitub maapoliitikute ja koondmeeste võimuvõitluses. Juunist saadik tule all olnud eelnõu on koguni nimetatud proovikiviks, mis näitab Reiljani selja taga olevate jõudude mõjuvõimu. Maapoliitikuil lubab eelnõu vastuvõtmine eesti puidutööstuse toetamise sildi all teha kokkuleppehinnaga soodustusi partei võimalikele rahastajatele.
  Tiit Vähi suutis maameeste pressile vastu panna. Siimanni-nimeline pähkel õnnestus Reiljanil aga katki hammustada. Seejuures vihjas ta üsna ultimatiivselt peaministrile, et kui eelnõu läbi ei lähe, võib valitsus laguneda.
  Villu Reiljan oli koguni nii osav, et peaministriga sõlmitud kokkuleppele vaatamata ei õnnestunud ei EKTK-l ega metsatööstuse liidul määruse teksti enne valitsuse istungit näha. Õigesti ajastatud käik jäi Kurkse sündmuste tõttu ka meedia tähelepanu alt suuresti välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.