• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maameeste suurvõit

  - Villu võitlused on edukalt lõppenud. Keskkonnaminister Villu Reiljan saavutas selle, et valitsus kinnitas lõpuks «Riigimetsast ülestöötatud metsamaterjali müügi korra», mille vastu on otsustavat protesti avaldanud metsatööstuse liit ja kaubandus-tööstuskoda. Ettevõtjad nägid uues korras, mis lubab müüa riigi metsa peale avalike oksjonite ka kokkuleppehinnaga ja kinniste (konfidentsiaalsete) läbirääkimiste teel, sisseprogrammeeritud võimalust korruptsiooniks.
  Puiduäris liiguvad sajad miljonid ja kõrgete metsaametnike huvi seda rahahulka otsesemas või kaudsemas tähenduses rohkem enese huvides kasutada on üsna inimlik.
  Metsaäri päitsestamise teine pool peitub maapoliitikute ja koondmeeste võimuvõitluses. Juunist saadik tule all olnud eelnõu on koguni nimetatud proovikiviks, mis näitab Reiljani selja taga olevate jõudude mõjuvõimu. Maapoliitikuil lubab eelnõu vastuvõtmine eesti puidutööstuse toetamise sildi all teha kokkuleppehinnaga soodustusi partei võimalikele rahastajatele.
  Tiit Vähi suutis maameeste pressile vastu panna. Siimanni-nimeline pähkel õnnestus Reiljanil aga katki hammustada. Seejuures vihjas ta üsna ultimatiivselt peaministrile, et kui eelnõu läbi ei lähe, võib valitsus laguneda.
  Villu Reiljan oli koguni nii osav, et peaministriga sõlmitud kokkuleppele vaatamata ei õnnestunud ei EKTK-l ega metsatööstuse liidul määruse teksti enne valitsuse istungit näha. Õigesti ajastatud käik jäi Kurkse sündmuste tõttu ka meedia tähelepanu alt suuresti välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.