21. september 1997 kell 22:00

Optsioonid ei viinud langusele

Septembrikuu kolmas reede ehk optsioonide lunastamise päev möödus börsil äärmiselt rahulikult ja ilma eriliste hinnaliikumisteta. Turul polnud märgata optsioonide lõppemisega seotult ennustatud müügisurvet. ÄP indeks kerkis päevaga 0,2%, 1349,38 punktile.

Harvanähtavat stabiilsust börsil kinnitavad vaid nelja aktsia rohkem kui kaheprotsendine muutus ja vaid kümne aktsia rohkem kui üheprotsendine muutus.

Optsioonilepingute lunastamise tõttu oodati kõige suuremat survet Ühispanga aktsiale. Tegelikkuses tegi Ühispanga aktsia aga hoopis pangasektori suurima tõusu, kerkides päevaga 1,45% 140,0 krooni tasemele.

Reedesel üldiselt väga vaiksel turul suutis ESSi aktsia näidata 11,93protsendist tõusu, kerkides börsi sulgemise hetkeks 136 kr tasemele. Cresco Väärtpaberite juhataja Sulev Raik ütles BNSile ESSi tõusu kommenteerides, et turg mängib firma ekspansioonile Baltikumis. ESSi aktsiaga registreeriti reedel 17 tehingut kogukäibega 1,96 mln krooni.

Suurima languse tegi reedel vabaturul kaubeldav Kalevi aktsia, mille hind langes päevaga 5,75% ja lõpetas õhtul 82 krooni tasemel.

Hetkel kuum