21. september 1997 kell 22:00

Välisinvestorite usaldus kasvab

Kohtumisel Briti ärimeestega ütles Venemaa asepeaminister Anatoli T?ubais, et Venemaale on aasta esimesel poolel tehtud välisinvesteeringuid 6 miljardit dollarit ehk kolm korda rohkem kui mullu samal ajal.

Kahe aasta eest Pariisi klubiga 40 miljardi dollarilise võla kustutamise uued tähtajad kokku leppinud Venemaa ühines kolmapäeval kreeditorriikide klubiga. See peaks aitama tõsta Venemaa krediidireitingut.

Ametlikest näitajatest ilmneb, et Vene majandus kasvas augustis 0,7%, viidates pikisilmi oodatud majanduskasvu algusele pärast 1992. a alanud kuueaastast langust.

Venemaa valitsuse tuleva aasta eelarves on majanduskasvuks planeeritud 2%. Veelgi optimistlikum on IMF, kes prognoosib 4,9protsendilist majanduskasvu.

Suurenema on hakanud ka Venemaa tööstustoodang, mis augustis kasvas 3% ja on sel aastal kokku kasvanud 1,4%.

Kohtudes Orjoli elanikega, kes on erinevalt teiste regioonide elanikest saanud palga kätte õigel ajal, sest Orjoli tööstustoodang on suurenenud tänavu 13%, teatas president Jeltsin uhkelt, et lõpuks on majandusreformid hakanud vilja kandma ning et Venemaa loobub edaspidi IMFi abist.

Siiski võlgneb riik avaliku sektori töötajatele veel triljoneid rublasid ning üheksa kuud mitte palka saanud kaevurid streigivad. Augustistatistika järgi elab allpool ametlikku vaesustaset, mis on 990 Eesti krooni kuus, 20,9% rahvastikust ehk 30,9 miljonit inimest. REUTER-BNS

Hetkel kuum