• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisinvestorite usaldus kasvab

  Kohtumisel Briti ärimeestega ütles Venemaa asepeaminister Anatoli T?ubais, et Venemaale on aasta esimesel poolel tehtud välisinvesteeringuid 6 miljardit dollarit ehk kolm korda rohkem kui mullu samal ajal.
  Kahe aasta eest Pariisi klubiga 40 miljardi dollarilise võla kustutamise uued tähtajad kokku leppinud Venemaa ühines kolmapäeval kreeditorriikide klubiga. See peaks aitama tõsta Venemaa krediidireitingut.
  Ametlikest näitajatest ilmneb, et Vene majandus kasvas augustis 0,7%, viidates pikisilmi oodatud majanduskasvu algusele pärast 1992. a alanud kuueaastast langust.
  Venemaa valitsuse tuleva aasta eelarves on majanduskasvuks planeeritud 2%. Veelgi optimistlikum on IMF, kes prognoosib 4,9protsendilist majanduskasvu.
  Suurenema on hakanud ka Venemaa tööstustoodang, mis augustis kasvas 3% ja on sel aastal kokku kasvanud 1,4%.
  Kohtudes Orjoli elanikega, kes on erinevalt teiste regioonide elanikest saanud palga kätte õigel ajal, sest Orjoli tööstustoodang on suurenenud tänavu 13%, teatas president Jeltsin uhkelt, et lõpuks on majandusreformid hakanud vilja kandma ning et Venemaa loobub edaspidi IMFi abist.
  Siiski võlgneb riik avaliku sektori töötajatele veel triljoneid rublasid ning üheksa kuud mitte palka saanud kaevurid streigivad. Augustistatistika järgi elab allpool ametlikku vaesustaset, mis on 990 Eesti krooni kuus, 20,9% rahvastikust ehk 30,9 miljonit inimest. REUTER-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Millist lennuaktsiat osta? Minu portfellis olev lennufirma on sihikindlalt läbi kriisi vuhisenud
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ülevaade Eesti kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmadest
Riikliku programmi Startup Estonia andmebaasis oli septembri teises pooles 35 kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmat. Suurimat käivet ja enim tööjõumakse maksab neist ettevõte, mis arendab tehisintellekti tarkvara preemiumklassi ärikinnisvarale. Sealjuures lisandus mullu tabelisse viis ja tänavu on lisandunud vaid üks uus firma.
Riikliku programmi Startup Estonia andmebaasis oli septembri teises pooles 35 kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmat. Suurimat käivet ja enim tööjõumakse maksab neist ettevõte, mis arendab tehisintellekti tarkvara preemiumklassi ärikinnisvarale. Sealjuures lisandus mullu tabelisse viis ja tänavu on lisandunud vaid üks uus firma.