• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Hoiupank. Hoiupanga Liising on kaheksa kuuga teeninud 7,86 mln krooni kasumit, augustis oli kasum 1,06 mln krooni. Hoiupanga Liisingu bilansimaht oli augusti lõpu seisuga 925 mln krooni ja liisinguportfelli maht 732 mln krooni. Sellega on saavutatud käesoleva aasta lõpuks plaanitud turuosa 20%, aasta alguses oli turuosa 12% (Eesti liisingufirmade liidu andmetel).
  - Baltika. Septembri alguses avati Ukraina pealinnas Kiievis Baltika esimene firmakauplus Baltman. Baltika kinnitas 1998. a Ukraina turu arendusprogrammi, mis sisaldab 2-3 esinduskaupluse avamist ning koostööd Ukraina suurlinnade kaubamajadega. Plaani kohaselt peaks Baltika müük Ukrainas aasta jooksul kahekordistuma ja ulatuma 15 miljoni kroonini.
  - Viisnurk. ASi Viisnurk juhatus kinnitas 19.09.97 ettevõtte 1997. a uueks realisatsiooni netokäibe plaaniks 190 mln kr ja suurendas puhaskasumi prognoosi 12 mln kroonini. Eelmine, seni kehtinud prognoos oli: 185 mln kr käivet ja 10 mln kr puhaskasumit.
  - Külmhoone. Tallinna külmhoone soovib omandada jäätisetootja Balbiino ja külmtoodete müüja Balbi aktsiate kontrollpakki. Balbiino ja Balbi emafirma Norma Grupp on enam huvitatud aktsiavahetusest, kuid hea pakkumuse korral ei välista ka müüki. Külmhoone on Eesti jäätiseturu liider ning Balbiino on turuosalt teine.
  - Sanitas. Kolmest Eesti finantsettevõttest koosnev konsortsium omandas 10,35 protsenti Leedu suurima farmaatsiatehase Sanitas aktsiatest. Konsortsiumi nimel osales erastamiskonkursil maaklerifirma Talinvest-Suprema. Talinvest-Suprema võitis konkursi, pakkudes aktsiate eest 6,3 miljonit litti ehk 92 litti aktsia kohta. Sanitase aktsiakapital on 17,279 miljonit litti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.