23. september 1997 kell 22:00

Inglased keeldusid osaluse müügist piimakombinaadis

Alpamayo Ltd esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste ütles, et Alpamayo keeldus osaluse müügist Rakvere piimakombinaadis ega taha enne 1. oktoobril toimuvat kohtuistungit midagi oma osalusega ette võtta.

«Oleme pigem nõus rahas kaotama,» vahendas Talviste Alpamayo tegevdirektori Nevil Hewitti sõnu. Alpamayole kuulub OÜ Viareno kaudu 51% kombinaadi aktsiaid.

ASi Põlva Piim juhatuse esimees Enn Sokk kinnitas samas, et läbirääkimised piimakombinaadi aktsiate müügi osas pole katkenud, vaid toimub pidev informatsiooni vahetamine kombinaadi omanikfirmade vahel. Kui suurte summade üle läbirääkimisi peetakse, ei nõustunud Sokk ütlema.

Põlva Piima tegevjuhi väitel pole vaatamata piimakombinaadi osanike vastastikustele süüdistustele kindel, kas vaidlus üldse kohtusse jõuab. «Võime leida muid lahendusi, üks neist võiks olla aktsiate müük Põlva Piimale,» lausus Sokk.

OÜ Viareno kaebas Põlva Piima kohtusse ja nõuab Rakvere piimakombinaadi nõukogu 5. augustil tehtud otsuste tühistamist. Augusti alguses otsustas Enn Soku eestvõttel kokku kutsutud Rakvere piimakombinaadi nõukogu valida ettevõtte juhtorganisse uued esindajad, kuhu kuuluksid ka Põlva Piima juhatuse liikmed, ja anda Rakvere piimakombinaat 25 aastaks Põlva Piima kasutusse.

Vandeadvokaat Üllar Talviste hinnangul tõotab firmadevahelisest vaidlusest tulla pikk kohtuasi, kuna mõlemad pooled on otsustanud oma seisukoha juurde jääda. Alpamayo nõuab ka Põlva Piima juhatuse liikmete tagasikutsumist Rakvere piimakombinaadi nõukogust.

Praegu on kohtumäärusega peatatud Rakvere piimakombinaadi nõukogu tegevus. Piimakombinaadi esimese poolaasta käive oli 49 mln krooni ja ettevõtte puhaskasum 314 000 krooni.

Hetkel kuum