• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inglased keeldusid osaluse müügist piimakombinaadis

  Alpamayo Ltd esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste ütles, et Alpamayo keeldus osaluse müügist Rakvere piimakombinaadis ega taha enne 1. oktoobril toimuvat kohtuistungit midagi oma osalusega ette võtta.
  «Oleme pigem nõus rahas kaotama,» vahendas Talviste Alpamayo tegevdirektori Nevil Hewitti sõnu. Alpamayole kuulub OÜ Viareno kaudu 51% kombinaadi aktsiaid.
  ASi Põlva Piim juhatuse esimees Enn Sokk kinnitas samas, et läbirääkimised piimakombinaadi aktsiate müügi osas pole katkenud, vaid toimub pidev informatsiooni vahetamine kombinaadi omanikfirmade vahel. Kui suurte summade üle läbirääkimisi peetakse, ei nõustunud Sokk ütlema.
  Põlva Piima tegevjuhi väitel pole vaatamata piimakombinaadi osanike vastastikustele süüdistustele kindel, kas vaidlus üldse kohtusse jõuab. «Võime leida muid lahendusi, üks neist võiks olla aktsiate müük Põlva Piimale,» lausus Sokk.
  OÜ Viareno kaebas Põlva Piima kohtusse ja nõuab Rakvere piimakombinaadi nõukogu 5. augustil tehtud otsuste tühistamist. Augusti alguses otsustas Enn Soku eestvõttel kokku kutsutud Rakvere piimakombinaadi nõukogu valida ettevõtte juhtorganisse uued esindajad, kuhu kuuluksid ka Põlva Piima juhatuse liikmed, ja anda Rakvere piimakombinaat 25 aastaks Põlva Piima kasutusse.
  Vandeadvokaat Üllar Talviste hinnangul tõotab firmadevahelisest vaidlusest tulla pikk kohtuasi, kuna mõlemad pooled on otsustanud oma seisukoha juurde jääda. Alpamayo nõuab ka Põlva Piima juhatuse liikmete tagasikutsumist Rakvere piimakombinaadi nõukogust.
  Praegu on kohtumäärusega peatatud Rakvere piimakombinaadi nõukogu tegevus. Piimakombinaadi esimese poolaasta käive oli 49 mln krooni ja ettevõtte puhaskasum 314 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.