25. september 1997 kell 22:00

Hoiupank juhtis turu langusele

Rõhuasetused Tallinna börsil muutusid eile kardinaalselt. Paar viimast päeva elavamas liikumises olnud vähemlikviidsed aktsiad libisesid suuremalt jaolt investorite tähelepanu alt välja, loovutades oma koha enamkaubeldavatele aktsiatele.

Börsi põhi- ja lisanimekirja käive tõusis taas üle 100 mln kr -- 131,49 mln kroonile. Elavnenud kauplemises tegi enamik põhinimekirja aktsiaid läbi languse (võitjate-kaotajate suhe 2:9), viies ligi 2protsendilisele langusele ka ÄP indeksi -- päevaga -1,98%, 1363,34 punktile.

Eilse languse eestvedajaks võib pidada plaanitava aktsiaemissiooni tõttu tugeva surve alla sattunud Hoiupanga aktsiat, mille hind tegi eile läbi ka kogu börsisüsteemi suurima, 5,46protsendise languse. Kuna lähitulevikus emiteeritakse 3 mln uut aktsiat hinnaga 230 kr, siis jääb Hoiupanga aktsia selle hinna lähistele kõikuma kuni emissiooni toimumiseni (aeg pole veel teada).

Suurimad tõusjad olid eile viimaste päevade komeet, Innovatsioonipanga likvideerimisest hoogu saanud EVEA Panga aktsia (+21,23%, 17,7 kroonile) ja eile erakordselt elavalt kaubeldud (käive 8,6 mln kr) Eesti Näituste aktsia (+7,91%, 75 kroonile).

Hetkel kuum