• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konservieksport edeneb

  Konservitehas AS Salvest suurendab põhiliselt ekspordimahu kasvu abil tänavu käivet 20%, müües oma toodangut Lätti, Leetu, Venemaale, Saksamaale ja Soome.
  AS Salvest on oma tootmise peaaegu täies mahus viinud üle europakendile. Septembris alustas tööd Saksamaalt renditud lastekonserviliin.
  «Meie lastekonservid lähevad hästi Lätis ja Leedus, sõlmimisel on lepingud Ukrainas,» ütles ASi Salvest peadirektor Matti Holter. Tema sõnul on tehas tänavu jõudnud oma suppidega Soome ja Saksa turule. Venemaale müüakse mitmes variandis konserveeritud kurki.
  Möödunud aastal oli ASi Salvest käive 32 miljonit krooni. Tänavu prognoositakse aasta lõpetada 38 miljoni kroonise käibega.
  Tänavu töötles AS Salvest ligi 400 tonni kurki ehk 40% rohkem kui mullu. Põhilised varumispiirkonnad olid Tartu-, Põlva-, Pärnu- ja Jõgevamaa. Õunu on mahlaks ja püreeks töödeldud 600 tonni. «Kahjuks pole meil õunasaadustele rohkem tellimusi,» nentis Holter. Tänavu on Eestis hea õuna-aasta, kuid toiduaine- ja veinitööstus ei suuda saaki ära kasutada, ütles ta. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.