• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad on laienemistuhinas

  Eesti pankasid on vallanud tõeline laienemistuhin. Ühispank teatas, et soovib luua Venemaal uue panga; Hoiupank ostab täna Moskvas asuva Faba panga; Tallinna Pank on Läti Saules-panga ostmisel jõudnud BNSi andmeil lõpusirgele. Kui siia lisada kohe-kohe toimuvad Hansa- ja Hoiupanga aktsiaemissioonid, Hansapanga soov luua Leedus pank ja EVEA Panga võimalikud ambitsioonid probleempankade arvete ülevõtmisel, saame lähemaks tulevikuks Eestis päris põneva pangaturu.
  Aktsiate hinnad börsil eile aga langesid. ÄP indeks kukkus päevaga 2,23% ja lõpetas õtul 1326,54 punktil. Börsi selline reageerimine on ka mõneti loogiline, sest toob ju igasugune laienemine ja arenemine esialgu endaga kaasa päris suure hulga kulusid. Kaugemat perspektiivi silmas pidades võiks mõju olla siiski positiivne.
  Tööstussektor liikus eile erinevalt pankade juhitud üldindeksist üles, kerkides päevaga 0,49%, rekordilisele 101,81 punktile. Edukaimad olid eile vabaturul kaubeldavad Tallinna külmhoone (+7,69%), Kalev (+4,88%) ja Estiko (+3,08 %).
  Alates tänasest kaubeldakse börsi lisanimekirjas Harju Elektri aktsiaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.