• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus raamleping Euroopa investeerimispangaga

  Euroopa investeerimispank (EIB) tunneb Eestis huvi suurte infrastruktuuri projektide finantseerimise vastu, märkis rahandusministeeriumi rahvusvaheliste suhete osakonna juhataja Agate Dalton. Nelja-aastase raamlepingu raames EIB poolt finantseeritavatest projektidest mainis Dalton Tallinna lennujaama reisiterminaali rekonstrueerimise projekti, milles EIB osaleb 10 miljoni ECUga ehk 156 miljoni krooniga.
  Daltoni sõnul võib kõne alla tulla mingi maanteeprojekt, nagu näiteks Tallinna--Luhamaa või ka Eesti Raudtee laenu teine etapp. «EIB on mõlema projekti vastu huvi ilmutanud,» ütles Dalton.
  Dalton ütles, et raamleping tagab, et EIB-l on õigus Eestis tegutseda. Lepingut on vaja, sest Eesti pole EIB liige ja panga on moodustanud ELi kuuluvad riigid oma liikmesriikide projektide rahastamiseks.
  Daltoni väitel kinnitab Eesti riik lepingus omalt poolt, et kohtleb EIB vara analoogselt Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangaga (EBRD) ning maailmapangaga. See tähendab, et nende varadele ei kohandata põhjuseta konfiskeerimisi või arestimist ning et projektide elluviimisel on neil samad maksusoodustused kui EBRD-l ja maailmapangal.
  Daltoni sõnul toimus Hongkongi konverentsil mitmesuguseid töökohtumisi, millest võib esile tõsta töökohtumisi suurimate pankade, nagu EBRD ja maailmapank, juhtkonnaga. Peale selle peeti töökohtumisi teiste riikide rahandusministrite ja investeerimispankade esindajatega, lausus Dalton.
  Hongkongis viibisid ka Hansapanga ja Tallinna Panga esindajad. Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus ütles, et Hansapank astus Hongkongis rahvusvahelisse kommertspankade assotsiatsiooni, mis kaitseb pankade õigusi valitsuste ja keskpankade ees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.