• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Harju Elekter. Alates teisipäevast, 30. septembrist, kaubeldakse ASi Harju Elekter (HELEK) aktsiatega maakleriturul. Turutegijad on Investeerimispank ja Ühispank. Miinimumkogus on 500 ja hinnasamm 0,05 krooni.
  - Hoiupank. Hoiupank allkirjastas eile, 30. septembril lepingu Moskva FABA panga 100% aktsiate ostmiseks. Tehingu hind on 3 000 300 000 rubla (7,17 mln kr). Sõltuvalt FABA panga edasisest arengust on Hoiupangal kavas Moskvasse lähema poolteise aasta jooksul investeerida kuni 30 mln kr. FABA pank on 1993. aastal asutatud, Moskva kesklinnas asuv erakapitalil põhinev kommertspank. Panga aktsiakapital on 3 000 300 000 rubla (7,17 mln kr), bilansimaht 22 mld rubla (53 mln kr) ja 1996. aasta majandustegevuse tulem 260 mln rubla (625 000 kr).
  - Hoiupank. AS Eesti Hoiupank kuulutas eile välja lihtaktsiate avaliku emissiooni. Väljalaske suurus nimiväärtuses on 30 mln kr ja üks aktsia maksab emissioonis 230 kr. Aktsiate avalik levitamine kestab 14. oktoobrist 28. oktoobrini. Vastavalt Hoiupanga põhikirjale on olemasolevate A-aktsiate omanikul eesõigus märkida väljalastavaid aktsiaid võrdeliselt tema omandis olevate A-aktsiate nimiväärtuste summaga. Märkimisõigusega A-aktsiate omanike nimekiri fikseeritakse 14. oktoobril kella 8.00 seisuga. Märkimise eesõigust on isikutel õigus võõrandada.
  - Ühispank. Eesti Ühispank teatas eile, et 4. septembril 1997. aastal kanti Eesti Ühispanga ja Põhja-Eesti Panga liitumine äriregistrisse. Liitumise tulemusena suurenes Ühispanga aktsiakapital 50 mln krooni võrra ehk 296,75 mln kroonini. Käesolevaks ajaks on Ühispank esitanud Tallinna ja Helsingi väärtpaberibörsidele taotlused nimetatud 5 miljoni Eesti Ühispanga aktsia noteerimiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.