• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa uus tööhõivealgatus

  Euroopa komisjon tahab panna liikmesriikidele kohustuse viia tööpuudus Euroopa Liidus praeguselt 10,6 protsendilt 2002. aastaks seitsmele protsendile, alandada makse ning suurendada tööturu ümberõppe programmidesse kaasatud töötute hulka.
  Eesmärgid on osa ettepanekutest, mis komisjon kavatseb Euroopa Liidu liidritele 20.--21. novembril toimuval tööhõivealasel tippkohtumisel esitada.
  Saksamaa ja Suurbritannia suhtuvad komisjoni ettepanekutesse reservatsiooniga, nähes sellistes ettekirjutustes komisjoni tungimist valdkondadesse, mis on liikmesriikide endi otsustada. Numbrilisi eesmärke ei toeta ka Prantsusmaa, kelle nõudmisel tööturualane tippkohtumine aset leiab.
  Jacques Santer ja sotsiaalküsimuste volinik Padraig Flynn leiavad aga, et ilma konkreetsete eesmärkideta jääksid tippkohtumise tulemused tagasihoidlikuks. Samas on loobutud eesmärkide seadmisest üksikute riikide osas.
  Komisjon ei soovi suurendada kulutusi, vaid näeb ette kulude struktuuri muutmise, toetuste ja maksusüsteemi reformi ning ülemineku passiivselt hõivepoliitikalt aktiivsele poliitikale.
  ELis on tööta 18 miljonit inimest. Tööpuudus läheb blokile aastas maksma 200 miljardit ECUd. Sellest on kõigest kolmandik suunatud aktiivsete tööturuprogrammide finantseerimiseks, mis peavad aitama inimestel uut tööd leida ning pakkuma ümberõppevõimalusi. Ülejäänud summa kulub abiraha maksmisele.
  Paketis on ettepanekud alandada ettevõtete makse, mida tuleb tasuda tööjõu pealt, ning luua turge riskikapitali aktiivsemaks kaasamiseks. Ettepanek on suurendada uurimis- ja arenduskulusid 1,9 protsendilt SKTs 2,5 protsendile. FT-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.