• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa uus tööhõivealgatus

  Euroopa komisjon tahab panna liikmesriikidele kohustuse viia tööpuudus Euroopa Liidus praeguselt 10,6 protsendilt 2002. aastaks seitsmele protsendile, alandada makse ning suurendada tööturu ümberõppe programmidesse kaasatud töötute hulka.
  Eesmärgid on osa ettepanekutest, mis komisjon kavatseb Euroopa Liidu liidritele 20.--21. novembril toimuval tööhõivealasel tippkohtumisel esitada.
  Saksamaa ja Suurbritannia suhtuvad komisjoni ettepanekutesse reservatsiooniga, nähes sellistes ettekirjutustes komisjoni tungimist valdkondadesse, mis on liikmesriikide endi otsustada. Numbrilisi eesmärke ei toeta ka Prantsusmaa, kelle nõudmisel tööturualane tippkohtumine aset leiab.
  Jacques Santer ja sotsiaalküsimuste volinik Padraig Flynn leiavad aga, et ilma konkreetsete eesmärkideta jääksid tippkohtumise tulemused tagasihoidlikuks. Samas on loobutud eesmärkide seadmisest üksikute riikide osas.
  Komisjon ei soovi suurendada kulutusi, vaid näeb ette kulude struktuuri muutmise, toetuste ja maksusüsteemi reformi ning ülemineku passiivselt hõivepoliitikalt aktiivsele poliitikale.
  ELis on tööta 18 miljonit inimest. Tööpuudus läheb blokile aastas maksma 200 miljardit ECUd. Sellest on kõigest kolmandik suunatud aktiivsete tööturuprogrammide finantseerimiseks, mis peavad aitama inimestel uut tööd leida ning pakkuma ümberõppevõimalusi. Ülejäänud summa kulub abiraha maksmisele.
  Paketis on ettepanekud alandada ettevõtete makse, mida tuleb tasuda tööjõu pealt, ning luua turge riskikapitali aktiivsemaks kaasamiseks. Ettepanek on suurendada uurimis- ja arenduskulusid 1,9 protsendilt SKTs 2,5 protsendile. FT-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.