5. oktoober 1997 kell 22:00

Swiss Re omandas tüki Leks Kindlustusest

22,7 miljoni krooni suuruse Leksi aktsiate ostutehingu tulemusel ei kuulu Tallinna Pangale enam Leksi aktsiate kontrollpakk. Leksi 42 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub Tallinna Pangale 38,4%.

Leks Kindlustuse juhatuse esimees Raul Kastan kinnitas, et Tallinna Panga osalus Leksis väheneb lähitulevikus veelgi. Leksi omanik, investeerimisfirma Talinvest on aga Kastani sõnul tüüpiline finantsinvestor, kes müüb oma osaluse tõenäoliselt hetkel, kui Leksi aktsia turuhind jõuab teatud tasemele.

Kastan tõdes, et Swiss Re lisandumine omanikeringi on Leksile uute turgude hõivamise seisukohalt ääretult positiivne, sest tegemist on maailma suuruselt teise edasikindlustuskontserniga, kellel on 130 aasta pikkune kogemus.

Swiss Re Saksamaa, Kesk- ja Ida-Euroopa osakonna asejuhataja Rudolf Siegrist kinnitas, et Swiss Re käsitab Leksi aktsiate ostu finantsinvesteeringuna ega kavatse sekkuda Leksi igapäevasesse juhtimisse, küll on valmis andma Leksi käsutusse oma kogemused ja oskusteabe. Kastan kinnitas, et Swiss Re esindaja on oodatud Leks Kindlustuse nõukokku.

Rudolf Siegrist ütles, et Swiss Re-l ei ole esialgu kavas osta Balti riikides veel mõne kindlustusseltsi aktsiaid ega ka suurendada oma osalust Leksis, kuid otseselt ei ole välistatud üks ega teine.

«Ka Leksi aktsiate ostmist ei planeerinud me ette, kuid see toimus ikka,» lausus Siegrist. «Nii võin vastata ka tuleviku kohta: plaanis midagi ei ole, aga kui tuleb huvitavaid pakkumusi, siis arutame ja kaalume. Leksis hoiame kindlasti 15protsendilist osalust.»

Leks Kindlustusele kuulub 55 protsenti Läti kindlustusseltsi Saules Laiks aktsiatest, lähiajal kavatseb Leks oma osalust Saules Laiksis suurendada. Peale selle tahab Leks soetada tütarettevõtte Leedus, kus Kastani sõnul käivad läbirääkimised nelja-viie kindlustusseltsiga.

Kaugem eesmärk on kontserni laienemine üle kogu Ida-Euroopa, ütles Kastan.

Hetkel kuum