• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swiss Re omandas tüki Leks Kindlustusest

  22,7 miljoni krooni suuruse Leksi aktsiate ostutehingu tulemusel ei kuulu Tallinna Pangale enam Leksi aktsiate kontrollpakk. Leksi 42 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub Tallinna Pangale 38,4%.
  Leks Kindlustuse juhatuse esimees Raul Kastan kinnitas, et Tallinna Panga osalus Leksis väheneb lähitulevikus veelgi. Leksi omanik, investeerimisfirma Talinvest on aga Kastani sõnul tüüpiline finantsinvestor, kes müüb oma osaluse tõenäoliselt hetkel, kui Leksi aktsia turuhind jõuab teatud tasemele.
  Kastan tõdes, et Swiss Re lisandumine omanikeringi on Leksile uute turgude hõivamise seisukohalt ääretult positiivne, sest tegemist on maailma suuruselt teise edasikindlustuskontserniga, kellel on 130 aasta pikkune kogemus.
  Swiss Re Saksamaa, Kesk- ja Ida-Euroopa osakonna asejuhataja Rudolf Siegrist kinnitas, et Swiss Re käsitab Leksi aktsiate ostu finantsinvesteeringuna ega kavatse sekkuda Leksi igapäevasesse juhtimisse, küll on valmis andma Leksi käsutusse oma kogemused ja oskusteabe. Kastan kinnitas, et Swiss Re esindaja on oodatud Leks Kindlustuse nõukokku.
  Rudolf Siegrist ütles, et Swiss Re-l ei ole esialgu kavas osta Balti riikides veel mõne kindlustusseltsi aktsiaid ega ka suurendada oma osalust Leksis, kuid otseselt ei ole välistatud üks ega teine.
  «Ka Leksi aktsiate ostmist ei planeerinud me ette, kuid see toimus ikka,» lausus Siegrist. «Nii võin vastata ka tuleviku kohta: plaanis midagi ei ole, aga kui tuleb huvitavaid pakkumusi, siis arutame ja kaalume. Leksis hoiame kindlasti 15protsendilist osalust.»
  Leks Kindlustusele kuulub 55 protsenti Läti kindlustusseltsi Saules Laiks aktsiatest, lähiajal kavatseb Leks oma osalust Saules Laiksis suurendada. Peale selle tahab Leks soetada tütarettevõtte Leedus, kus Kastani sõnul käivad läbirääkimised nelja-viie kindlustusseltsiga.
  Kaugem eesmärk on kontserni laienemine üle kogu Ida-Euroopa, ütles Kastan.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvasid palgad üle 8 protsendi
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.