5. oktoober 1997 kell 22:00

Tarkon toodab Ericssonile

AS Tarkon toodab mobiiltelefonijaamade vastuvõtuseadmeid firmadele Ericsson ja Allgon, pidurisüsteemi osi Scania ja Volvo veoautodele, detaile sanitaartehnika suurkontsernile TA jm.

«Hiljuti asusime ühe Rootsi firma tellimusel valmistama amper- ja voltmeetreid,» märkis ASi Tarkon tootmisdirektor Villu Ehrlich. Tema sõnul tulebki suurem osa tellimusi Skandinaaviamaadest, aga ka näiteks Saksamaalt, Inglismaalt ja Iirimaalt. Eesti Telefoni tellimusel valmistab Tarkon aastas keskeltläbi 400 kaarditaksofoni, mida toodetakse koostöös ühe Iisraeli ettevõttega.

Tartus lennukite musti kaste ja sõjatööstuselektroonikat tootnud Tarkon profileerus allhanketöödele neli aastat tagasi. Põhiliselt täideti Skandinaaviamaade telekommunikatsiooni- ja masinaehitusettevõtete tellimusi.

Möödunud aasta sügisel omandas Rootsi firma Hallberg-Sekrom Fabriks AB 60 protsenti Tarkoni aktsiatest ja asus koos tehase juhtkonnast välja kasvanud omanikega ettevõtet moderniseerima.

«Meie eesmärk on Tarkon samale tootmistasemele viia nagu Rootsi paremad tehased,» ütles Hallberg-Sekrom Fabriks AB president Gunnar Bergström. Tema sõnul võib selleks kuluda kuni viis aastat, sest olemasolevaid seadmeid ei ole otstarbekas ega ka võimalik kiiremini välja vahetada.

Järgmisel aastal tahab Tarkon jõuda ISO 9002 sertifikaadini.

Hetkel kuum