• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus kavatseb toetada ühiselamute renoveerimist

  Haridusminister Mait Klaassen kinnitas neljapäeval kohtumisel avalik-õiguslike ülikoolide rektoritega, et vajaduse korral finantseerib valitsus ühiselamute renoveermise ja uute ühiselamukohtade loomise programmi välislaenust.
  Klaasseni kinnitusel on valitsusel lähiajal plaanis arutada koos rektorite nõukoguga tudengite majutusprobleeme, teatas Tartu ülikooli teabetalitus.
  Eriti kriitilisse seisu on pideva kasutamise ja vähese remondi tõttu jõudnud Tartu üliõpilasküla seitse ühiselamut. Järgmise aasta riigieelarve projekt ei eralda ülikooli ühiselamute remondiks mitte midagi. Samuti pole valitsus rahuldanud ülikooli taotlust saada maailmapangalt 10 miljoni USA dollari suurust laenu.
  Kuue kõrgkooli rektorid on teinud riigikogule, valitsusele ja Eesti avalikkusele pöördumise, milles juhitakse tähelepanu kõrghariduse süvenevale alafinantseerimisele, mis toob kaasa kõrghariduse kvaliteedi halvenemise ja massilise õppejõudude lahkumise ülikoolidest.
  Rektorid pole rahul 1998. aasta riigieelarve projektiga, mis annab riigi poolt finantseeritavatele kõrgkoolile kuue peale kokku vaid 460,5 miljonit krooni. Kõrgharidusele minevad kulutused kasvavad võrreldes tänavuse aastaga vaid 4,7 protsenti, samal ajal kui riigieelarve kogumaht suureneb ligikaudu 15 protsenti.
  Rektorite nõukogu taotleb kõrgharidusele mõeldud investeeringuteks pool miljardit krooni. ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.