5. oktoober 1997 kell 22:00

Valitsus kavatseb toetada ühiselamute renoveerimist

Haridusminister Mait Klaassen kinnitas neljapäeval kohtumisel avalik-õiguslike ülikoolide rektoritega, et vajaduse korral finantseerib valitsus ühiselamute renoveermise ja uute ühiselamukohtade loomise programmi välislaenust.

Klaasseni kinnitusel on valitsusel lähiajal plaanis arutada koos rektorite nõukoguga tudengite majutusprobleeme, teatas Tartu ülikooli teabetalitus.

Eriti kriitilisse seisu on pideva kasutamise ja vähese remondi tõttu jõudnud Tartu üliõpilasküla seitse ühiselamut. Järgmise aasta riigieelarve projekt ei eralda ülikooli ühiselamute remondiks mitte midagi. Samuti pole valitsus rahuldanud ülikooli taotlust saada maailmapangalt 10 miljoni USA dollari suurust laenu.

Kuue kõrgkooli rektorid on teinud riigikogule, valitsusele ja Eesti avalikkusele pöördumise, milles juhitakse tähelepanu kõrghariduse süvenevale alafinantseerimisele, mis toob kaasa kõrghariduse kvaliteedi halvenemise ja massilise õppejõudude lahkumise ülikoolidest.

Rektorid pole rahul 1998. aasta riigieelarve projektiga, mis annab riigi poolt finantseeritavatele kõrgkoolile kuue peale kokku vaid 460,5 miljonit krooni. Kõrgharidusele minevad kulutused kasvavad võrreldes tänavuse aastaga vaid 4,7 protsenti, samal ajal kui riigieelarve kogumaht suureneb ligikaudu 15 protsenti.

Rektorite nõukogu taotleb kõrgharidusele mõeldud investeeringuteks pool miljardit krooni. ETA

Hetkel kuum