• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keegel -- hasartne ja soliidne

  - Kui soovite leida mõõdukalt aega võtvat, ent sportlikku ja hasartset tegevust, millega veeta väikses sõpradeseltskonnas vahva pärastlõuna- või õhtutund, siis tasub katsetada keeglimänguga.
  Eestis on endast teavitanud viis keeglisaali: Tallinnas keegliklubi Merivälja teel, samuti linnahalli hoones, Tartus saab täpsust proovida Vaksali tänaval, Narva maanteel ja Ihaste hotellis. See teave pärineb infotelefonide andmebaasidest.Keegli eelised.
  - Vanuse- ja soopiiranguid pole, sest igale eale võib leida sobiva raskusega kuulid. Tallinna keegliklubi lasteedetabeli noorim on viieaastane.
  - Keegel on hea tubane ajaviide sombusteks sügis- ja talvekuudeks. See on mugav võimalus pakkuda ka ettevõtte töötajatele regulaarset sportimisvõimalust, milleks sõlmitakse meeleldi sooduslepinguid.
  - Kuigi keegel on hasartne võistlussport, ei pea mängima tulemuse peale. Aega võib ka niisama kätt harjutades veeta.
  - Keegel on hea seltskonnamäng, sest rahuliku tempoga mahub ühele rajale kuuli veeretama 4--6 inimest (oleneb klubist). Mängida võib ka perega.
  - Keegel annab piisava füüsilise koormuse, ent ei nõua füüsilist ettevalmistust. Koormust saab reguleerida visete arvuga enesetunde järgi. Algaja ei peaks mänguaega üle poole tunni planeerima.
  Oluline pole siiski musklijõud, vaid täpsus.
  - Riietuse osas pole ettekirjutusi, väikse koormusega on võimalik mängida ka triiksärgis, ehkki mugavam on sportlikus rõivas. Tallinna keegliklubis antakse jalga spetsiaalsed nahktallaga kingad, mujal jalatsite suhtes ettekirjutusi pole. Tikk-kontsaga kingades hakkab muidugi ebamugav.
  - Saab valida sportlikuma ninepin- -keegli (9 kurikat, kuulid kaaluvad 3,4--3,6 kg) või bowling- u (10 kurikat, kuul on suurem ja raskem, alates 7 kg, sihtimise teevad lihtsamaks mugavad sõrmeaugud kuulis).
  Enne saali minekut uuri tingimusi.
  - Mitmekesi ühele rajale lubatakse?
  - Millised on pesemistingimused? Kas pesemisvahendid peab kaasa võtma?
  - Kas saalis viibib juhendaja?
  - Millised nõudmised esitatakse jalatsitele?
  - Kas teile sobiv aeg on tavaliselt vaba või tuleb see eelnevalt broneerida? Keeglisaalide instruktorite sõnul on lootusetu etteteatamata rajale pääseda kella 18--22, samuti laupäeviti.
  - Millistel tingimustel pakutakse hinnasoodustusi?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Savisaar tõstis riigimetsa raiemahte
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.