• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Merita ja Nordbankeni ühinemine kindlustab nende positsiooni Eestis ja terves Läänemere piirkonnas.
  Merita panga Tallinna esinduse juhi Erkki Poutiaineni sõnul loob Nordbankeniga ühinemine oluliselt tugevama põhja panga Läänemere-projektidele, ütles ta.
  Merita Tallinn on Eestis bilansilt tagasihoidlik, kuid pangal on tuhatkond firmaklienti, kellest poolte arveldustegevus on aktiivne. Poutiaineni hinnangul mitmekordistab Merita ühinemine Nordbankeniga potentsiaalsete klientide hulka Eestis.
  Nordbankeni ja Merita tegevus täiendab üksteist ka Baltimaades. Merita esindus on Tallinnas, Nordbankenil Lätis. Ka Merital on olnud kavas alustada aktiivset tegevust Lätis ja avada esindus Riias juba tänavu. STT-ETA
  Ühe suurema Saksa panga Commerzbanki analüütikute sõnul avaldab Soome Merita ja Rootsi Nordbankeni ühinemine mõju investeerimispangandusele eelkõige Venemaal ja Balti riikides.
  Pangaanalüütikute hinnangul toob Merita liitu kaasa eelkõige idaturu kogemused. Merita eelkäijad SYP ja KOP avasid 1970. aastate alguses esimeste lääne pankadena oma esinduse Moskvas.
  Meritale kuulub ka 12% International Moscow Banki aktsiatest, mis kuulub üheksale välismaa ja Vene pangale. Pank kuulub 20 Vene suurema panga hulka. BNS
  Venemaa tegi Lätile ettepaneku arutada kokkuleppe projekti, mille kohaselt Läti peaks loobuma igasugustest nõudmistest välismaal asuva endise NSVLi raha suhtes.
  Projekt näeb ette, et Läti loobub nõuetest NSVLi kinnis- või vallasvarale, mis asus välismaal enne 1991. a 1. detsembrit. Läti nõustumisel kohustub Venemaa maksma Lätile võlad, sealjuures keskpankade vahelistest kohustustest tulenevad, mis tekkisid 1992. a. Need moodustavad ligi 900 mln rubla 1992. a kursi järgi, mis on praeguses vääringus 9,3 mln USD.
  Samuti maksaks Venemaa välja ka Läti elanike raha, mis jäi endise NSV Liidu välismajanduspanga, tööstus- ja ehituspanga ning riigipanga valuutaarvetele. BNS
  Vene suurim pank Sberbank sai reitinguagentuurilt IBCA rahvusvahelise krediidireitingu. IBCA andis pangale pikaajalise laenu reitingu BB+, lühiajalise laenu reitingu B, individuaalreitingu '/D. Sberbanki teatel on see kõrgeim reiting, mis Vene pankadele on antud. INTERFAX-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.