15. oktoober 1997 kell 22:00

Tallinna börsil muutusteta

Tundub, et miski ei suuda investoreid lähemal ajal tardumusest äratada. Vaatamata eilsele uudistetulvale jäi börs kõigutamatult rahulikuks ja kauplemine muutus elavnemise asemel veelgi loiumaks. Börsisüsteemi päevakäive oli 74,25 mln kr. ÄP indeks langes päevaga 0,47%, 1304,47 punktile.

9 kuu tulemused selgusid eile mitme tööstusettevõtte, pankade tütarfirmade, Leksi ja Hansapanga grupi kohta. Kõik need tulemused oleks mõnel teisel ajal seniste prognooside valguses tekitanud kindlasti korraliku sagimise, kuid eile erilisi muutusi ei toimunud.

Näiteks ulatub Norma 9 kuu kasum juba üle senise prognoosi ja ettevõtte juhtkond lubas 23. oktoobril kinnitada uue prognoosi; Hansapanga grupp on 9 kuuga täitnud ligi 89% aasta kasumiprognoosist; Eesti Näitused on 9 kuuga teeninud 10,6 mln kr puhaskasumit ja püsivad prognoosi graafikus. Ühegi nimetatud firma aktsia ei teinud eile olulist muutust: Hansapanga aktsia -0,24%; Norma aktsia -0,48% ja Eesti Näituste aktsia +0,69%.

Elavalt kaubeldi eile erastamisväärtpaberitega, mille käive ulatus 12,93 mln kroonini. Hind püsib juba pikemat aega stabiilselt 0,46 kroonil.

Hetkel kuum