19. oktoober 1997 kell 22:00

Börsil langusemeeleolu

Nagu enamikul teistelgi turgudel liikusid aktsiate hinnad Tallinna börsil reedel languse suunas. Langus suutis reedel haarata enamiku börsisüsteemi aktsiatest, vaid kahe aktsia hind jäi neljapäeva õhtuga võrreldes plusspoolele. ÄP indeks jäi üldises langusemeeleolus siiski suhteliselt stabiilseks, langedes päevaga 1,57% 1275,57 punkti tasemele. Börsisüsteemi päevakäive võrreldes neljapäevaga veidi kerkis ja ulatus registreeritud 489 tehingus 74,24 mln kroonini.

Enimkaubeldud oli taas Hansapanga aktsia (14,10 mln kr). Üle 10 mln kr ulatus päevakäibelt veel vaid Norma aktsia, mis oli ka üks kahest reedesest tõusjast -- 0,1% 104 kroonile.

Põhinimekirja suurima languse tegi reedel Tallinna Panga aktsia, päevaga -4,39 protsenti 98,0 kroonile. Tallinna Panga aktsiat on viimasel ajal surve all hoidnud Tallinna linn, kes üritab müüa oma osalust. Reedel lisas ebakindlust kindlasti laupäeval toimunud aktsionäride erakorraline koosolek.

Maaklerite sõnul on turul märgata ostuhuvi ilmutavaid investoreid, kuid kammitsev rahapuudus, mida veelgi suurendab hetkel toimuv Hoiupanga emissioon, hoiab turgu paigal.

Hetkel kuum