• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riski väldib tausta tundmine

  Miljoneid, mida Eesti ettevõtja on kaotanud Venemaale kauba transpordil ei suuda enam keegi kokku loendada. Autovedajad on kaotanud tolli poolt algul arestitud, hiljem trahvide mittemaksmisel müüdud veokid. Kauba saatjal on kanda kulud, kui toll avastab, et riiulifirmast kauba saaja üritab kõrvale hoida tollimaksudest, ja arestib või konfiskeerib kauba. Kas kaubavahetusel Venemaaga on võimalik vältida riski?
  Adavere lihatööstuse direktor Harri Nukke arvab kauba saatjana, et kindluse annab taustauuring. ERAA peasekretär Toivo Kuldkepp soovitab ka autovedajatel süüvida partneri tausta. Lauri Lusti arvamus pärineb suvisest kanakoiva kriisist.
  Uuringuid kauba eks-pordiks alustasime veebruaris. Kaupa hakkasime liigutama septembris.
  Venemaal asuva firma tausta on väga raske uurida. Partneri valikul arvestasime, et tal oleks peale laua, tooli ja kontorihoone veel midagi. Meie inimesed on Moskvas oma silmaga käinud üle vaatamas, mis varandus sellel firmal hinge taga on. Teeme koostööd ainult pikka aega töötanud firmadega.
  Kaup saadetakse Eestist Venemaale tolliterminaali.
  Suvine kanajalgade juhtum näitab, mis seisukorras me õieti oleme. Eelmisel aastal rõhutasime me igal kaubaveo sektsiooni infopäeval: kanajalgu ei tasu vedada. Seal on nii suured ja kõrged mängud taga, et sinna ei ole mõtet oma nina toppida.
  Kui koormaks on kanajalad, saajaks mingi sõjaveteranide organisatsioon ja tegemist on humanitaarabiga, siis on siililegi selge, et seal üritatakse mingit maksupettust sooritada.
  Soovitan vana laulu. Kõige esmane on Venemaal partneri valik. Partner ja tema taust on A ja O. Ülejäänud soovitused tulevad juba Venemaa seadustest. Tuleb töötada nagu sapöör, täites väga täpselt Venemaa seadusi ja ettekirjutusi. Siis on võimalik hilisema vaidluse korral millelegi tuginedes oma õigust saavutada. On juhtumeid, kus Eesti firmad on saavutanud kohtu kaudu või administratiivse menetluse liinis õiguse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.