• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti loodab Rootsi toetusele

  Guntars Krasts kohtus Stockholmis Rootsi peaministri Göran Perssoniga ja kaubandusministri Leif Pagrotskyga.
  Kuna Rootsi on kogu aeg toetanud seisukohta, et mitte ainult Eesti üksi, vaid kõik Baltimaad koos peaksid ELiga läbirääkimisi alustama, siis ütles Krasts pärast Perssoniga kohtumist, et loodetavasti Rootsi abiga pääsevad ka lätlased koos eestlastega läbirääkimistele.
  «Kui peale jääb väär Euroopa komisjoni otsus eelistada üht Baltimaad, siis on sellel rasked majanduslikud tagajärjed, sest sellisel juhul suundub suurem osa Balti investeeringutest Eestisse,» kinnitas Läti peaminister.
  Järgmine Läänemeremaade tippkohtumine, mille algne idee on pärit Rootsilt, peetakse 22. ja 23. jaanuaril Riias. Perssoni sõnul on seal kavas oluliselt süvendada selle piirkonna koostööd. Arutusele tulevad Balti energiaring, ülikoolide koostöö, ühise informatsioonivõrgu loomine ja seniste koostöötõkete kõrvaldamine.
  Rootsi peaminister Göran Persson ütles, et ei mõista Lätis maad võtvaid protektsionistlikke taotlusi, mis on vastuolus ELi seisukohtadega. Persson ütles, et protektsionism võib muuta keerulisemaks suhted Läti ja Rootsi vahel ning saata potentsiaalsetele investoritele valesignaali.
  Euroopa lepingu järgi on Lätil õigus rakendada oma majanduse jaoks kasulikku poliitikat kuni sajandivahetuseni ning säilitada kohalike ärimeeste privileegid, ütles Saimnieksi partei esimees Ziedonis Cevers.
  Saimnieks ei poolda protektsionismi, vaid turumajandust, kuid praegu on kohalike ärimeeste kaitsmine majanduse arengu seisukohast vajalik, ütles Cevers. DI-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.