• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti loodab Rootsi toetusele

  Guntars Krasts kohtus Stockholmis Rootsi peaministri Göran Perssoniga ja kaubandusministri Leif Pagrotskyga.
  Kuna Rootsi on kogu aeg toetanud seisukohta, et mitte ainult Eesti üksi, vaid kõik Baltimaad koos peaksid ELiga läbirääkimisi alustama, siis ütles Krasts pärast Perssoniga kohtumist, et loodetavasti Rootsi abiga pääsevad ka lätlased koos eestlastega läbirääkimistele.
  «Kui peale jääb väär Euroopa komisjoni otsus eelistada üht Baltimaad, siis on sellel rasked majanduslikud tagajärjed, sest sellisel juhul suundub suurem osa Balti investeeringutest Eestisse,» kinnitas Läti peaminister.
  Järgmine Läänemeremaade tippkohtumine, mille algne idee on pärit Rootsilt, peetakse 22. ja 23. jaanuaril Riias. Perssoni sõnul on seal kavas oluliselt süvendada selle piirkonna koostööd. Arutusele tulevad Balti energiaring, ülikoolide koostöö, ühise informatsioonivõrgu loomine ja seniste koostöötõkete kõrvaldamine.
  Rootsi peaminister Göran Persson ütles, et ei mõista Lätis maad võtvaid protektsionistlikke taotlusi, mis on vastuolus ELi seisukohtadega. Persson ütles, et protektsionism võib muuta keerulisemaks suhted Läti ja Rootsi vahel ning saata potentsiaalsetele investoritele valesignaali.
  Euroopa lepingu järgi on Lätil õigus rakendada oma majanduse jaoks kasulikku poliitikat kuni sajandivahetuseni ning säilitada kohalike ärimeeste privileegid, ütles Saimnieksi partei esimees Ziedonis Cevers.
  Saimnieks ei poolda protektsionismi, vaid turumajandust, kuid praegu on kohalike ärimeeste kaitsmine majanduse arengu seisukohast vajalik, ütles Cevers. DI-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.