• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sigaretipaki hind tõuseb 3 krooni

  Philip Morris Eesti direktori Juhan Kahu sõnul muutub tubakas pärast aktsiisitõusu rakendumist Lätis ja Venemaal niipalju odavamaks, et salakauba müüjal võib olla kasulik suitsud näiteks Venemaalt poest osta ja Eestis maha müüa.
  «Kui jaemüügi hind tõuseb üle 30%, siis Priima suitsetajad lähevad üle turuväravas müüdavale rämpsule,» kinnitas Priimat ja Rumbat importiva Swedish Match Eesti peadirektor Raigo Roosvee.
  Nii Kahu kui ka Roosvee ennustavad pärast tubakaaktsiisi rakendamist Eesti turu langemist paari aasta tagusesse seisundisse, kui salakaubana müüdi kuni viiendik sigarettidest. Odavaima sigareti Priima hinnast moodustab aktsiisimaks pärast tõusu enam kui poole.
  British American Tobacco Nordic Baltimaade müügijuht Ansi Holtari usub, et kallite sigarettide müüki aktsiisi tõus ei pärsi. «Meie müüme Kenti ja Barclay sigarette, mille ostjad on korraliku sissetulekuga heast maitsest lugu pidavad inimesed. Läbimüük on üha paranenud ning ennustan selle protsessi jätkumist,» lausus ta.
  Sama firma tegevdirektor Thomas Westerberg hoiatas paari nädala eest valitsust ja riigikogu, et aktsiisi järsk tõus võib kahjustada Eesti Euroopa Liidu liikmeks astumise protsessi. Ka eile lausus ta, et aktsiisi laekumine riigieelarvesse väheneb, salakaubavedu hoogustub ja kontrollimata halva kvaliteediga tubakatoodete sissevool suureneb.
  Tänast Eesti sigaretiturgu peetakse maailma üheks legaalsemaks. Illegaalse müügi osa võib olla 5%, mis on parem isegi hästi kontrollitud Soome turu näitajast, kus hinnanguliselt müüakse althõlma 7% sigarettidest.
  1998. aastal kavatseb riik koguda tubakaaktsiisina 583 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.