• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sigaretipaki hind tõuseb 3 krooni

  Philip Morris Eesti direktori Juhan Kahu sõnul muutub tubakas pärast aktsiisitõusu rakendumist Lätis ja Venemaal niipalju odavamaks, et salakauba müüjal võib olla kasulik suitsud näiteks Venemaalt poest osta ja Eestis maha müüa.
  «Kui jaemüügi hind tõuseb üle 30%, siis Priima suitsetajad lähevad üle turuväravas müüdavale rämpsule,» kinnitas Priimat ja Rumbat importiva Swedish Match Eesti peadirektor Raigo Roosvee.
  Nii Kahu kui ka Roosvee ennustavad pärast tubakaaktsiisi rakendamist Eesti turu langemist paari aasta tagusesse seisundisse, kui salakaubana müüdi kuni viiendik sigarettidest. Odavaima sigareti Priima hinnast moodustab aktsiisimaks pärast tõusu enam kui poole.
  British American Tobacco Nordic Baltimaade müügijuht Ansi Holtari usub, et kallite sigarettide müüki aktsiisi tõus ei pärsi. «Meie müüme Kenti ja Barclay sigarette, mille ostjad on korraliku sissetulekuga heast maitsest lugu pidavad inimesed. Läbimüük on üha paranenud ning ennustan selle protsessi jätkumist,» lausus ta.
  Sama firma tegevdirektor Thomas Westerberg hoiatas paari nädala eest valitsust ja riigikogu, et aktsiisi järsk tõus võib kahjustada Eesti Euroopa Liidu liikmeks astumise protsessi. Ka eile lausus ta, et aktsiisi laekumine riigieelarvesse väheneb, salakaubavedu hoogustub ja kontrollimata halva kvaliteediga tubakatoodete sissevool suureneb.
  Tänast Eesti sigaretiturgu peetakse maailma üheks legaalsemaks. Illegaalse müügi osa võib olla 5%, mis on parem isegi hästi kontrollitud Soome turu näitajast, kus hinnanguliselt müüakse althõlma 7% sigarettidest.
  1998. aastal kavatseb riik koguda tubakaaktsiisina 583 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.