• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Või hind tõuseb

  Keskühistu Eesti Piim direktori Jaan Mutli sõnul on või hinna tõus vältimatu. «Hapukoort toodetakse praegu või arvel umbes viiendiku võrra rohkem kui eelmine aasta,» rääkis Mutli. Või hind tõuseb umbes viis krooni, 31 kroonilt 36 kroonile kilo eest, lisas ta.
  Hind tõuseb kiiresti ja ühtlaselt kuni detsembri keskpaigani ja jääb siis paigale, prognoosis Mutli. «Siis hakkavad tootjad oma varusid müüma,» ütles ta. «Praegu pole neil mõtet reservi välja tuua, sest hind näitab selgelt tõusutrendi.»
  Saaremaa liha- ja piimatööstuse direktori Ahti Viilupi sõnul tõuseb või kilohind vertikaalselt ja võib detsembris ulatuda kuni 37 kroonini. «Nii kõrge oli hind viimati kaks aastat tagasi,» ütles ta.
  Hapukoor moodustab praegu kogu piimatoodete ekspordist kolmandiku, sama palju viiakse välja võid ja teisi piimatooteid. Jaan Mutli sõnade kohaselt saaks Eesti piimatööstused hapukoort rohkemgi eksportida, kuid tootmisvõimsused on praegu piiri peal.
  Jõgeva piimakombinaadi tegevdirektori Matti Mehide sõnul ei muuda piimakombinaadid kunagi hindu konkurentidega konsulteerimata. «Loomulikult ei sõlmita mingeid kokkuleppeid, et nüüd tõstame kõik koos hindu,» rääkis ta. «Lihtsalt jälgitakse üksteise tegevust ja peetakse sidet.»
  Piimaliidu direktori Rein Reissoni sõnul kavatsevad Ühinenud Meiereide tütarettevõtted siseturul hakata müüma ühesuguste hindadega, samamoodi nagu neil on ühine ekspordipoliitika. «Mina ei nimetaks seda kartellikokkuleppeks,» ütles Reisson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.