26. oktoober 1997 kell 22:00

Börs toibus kaotusest

Reedene päev pakkus pärast neljapäevast suurt kukkumist palsamit kindlasti paljude investorite hingedele. Kuigi turg oli endiselt kõhklev ja ärevuses, olid reedel ülekaalus tõusvad aktsiad, juhtides ÄP indeksi 5,51% ülespoole, 1099,1 punktile.

Kui börsi suur langus tekitas tugevaid emotsionaalseid pingeid Eesti makromajandusliku olukorra ja rahasüsteemi ümber, siis reedel sai börs samadest teguritest tugevat toetust. Nimelt asus Eesti Pank päris energiliselt tegutsema tagamaks finantssüsteemi stabiilsust. Oluline ja seda eriti välisinvestoritele oli ka IMFi avaldus, milles märgiti, et Eesti majanduse fundamentaalnäitajad on endiselt tugevad -- majanduskasv jätkub, erasektor areneb jõudsalt ja inflatsioon on stabiliseerumas.

Suuremate tõusjate seas olid reedel neljapäeval enim kaotanud aktsiad. Nii tegi suurima tõusu Ühispanga aktsia, mis kerkis 21,69% ja jõudis taas üle 100 kr taseme. Pangasektorist langes ainsana Hoiupanga aktsia, mis jäi neljapäevasest kukkumisest veidi kõrvale.

Väljastpoolt pangasektorit tõusis enim Norma aktsia (13,95%) ja langes kõige rohkem Pennu CT aktsia -- 9,52%, 57 kroonile.

Hetkel kuum