• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Eesti Pank. Lähtudes üldisest majandusolukorrast ning eriti kodumaise laenumahu endiselt kiirest kasvust ning mõistes tihedast konkurentsist tulenevaid raskusi pankade riskieelistuste alanemisel, peab EP vajalikuks rakendada täiendavaid abinõusid finantssüsteemi kindlustamiseks. Alates 1. novembrist kehtestatakse pankadele lisalikviidsusnõue nende arvete kuu keskmisele jäägile Eesti Pangas. Nõude suurus moodustab novembris 2% ja alates detsembrist 3% kohustuslike reservide baasist. Alates 1. novembrist tõstab EP kohustusliku reservi igapäevast miinimumnõuet praeguselt 2%-lt 4%-le. Lühiajaliste meetmete kõrval rakendab EP abinõude paketi põhiosadena mitmeid pikaajalise mõjuga samme, mis on suunatud eelkõige pankade kapitaliseerituse tugevdamisele.
  - Farmaatsiatehas. Tallinna farmaatsiatehase kommentaarid ajakirjanduses avaldatud süüdistuste kohta avalikustatakse esmaspäeval, 27.10.97, kell 12.00. Samal ajal avalikustatakse Tallinna farmaatsiatehase üheksa kuu majandustulemused.
  - Forekspank. Forekspanga kontserni 1997. aasta 9 kuu puhaskasum oli 88,26 mln krooni, mille moodustasid Eesti Forekspanga 77 mln krooni suurune puhaskasum ja suuremate tütarettevõtete puhaskasumid, vastavalt Foreks Liisingul 7,4 miljonit, Foreksi Väärtpaberitel 3,8 miljonit krooni. Kontserni 9 kuu tulud kokku olid 246 miljonit krooni.
  - Leks. Leks Kindlustuse AS kavatseb omandada kindlustusseltsi Ukio Draudimas aktsiakapitalist 36,50% ja seda Ukio Draudimase poolt käesoleva aasta novembri lõpuks läbiviidava aktsiaemissiooniga kogumahus 2,5 mln LTL, millest Leks Kindlustuse ASile pakutaks müügiks aktsiaid kogumahus 2,085 mln LTL.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.