26. oktoober 1997 kell 22:00

Börsiuudised

- Eesti Pank. Lähtudes üldisest majandusolukorrast ning eriti kodumaise laenumahu endiselt kiirest kasvust ning mõistes tihedast konkurentsist tulenevaid raskusi pankade riskieelistuste alanemisel, peab EP vajalikuks rakendada täiendavaid abinõusid finantssüsteemi kindlustamiseks. Alates 1. novembrist kehtestatakse pankadele lisalikviidsusnõue nende arvete kuu keskmisele jäägile Eesti Pangas. Nõude suurus moodustab novembris 2% ja alates detsembrist 3% kohustuslike reservide baasist. Alates 1. novembrist tõstab EP kohustusliku reservi igapäevast miinimumnõuet praeguselt 2%-lt 4%-le. Lühiajaliste meetmete kõrval rakendab EP abinõude paketi põhiosadena mitmeid pikaajalise mõjuga samme, mis on suunatud eelkõige pankade kapitaliseerituse tugevdamisele.

- Farmaatsiatehas. Tallinna farmaatsiatehase kommentaarid ajakirjanduses avaldatud süüdistuste kohta avalikustatakse esmaspäeval, 27.10.97, kell 12.00. Samal ajal avalikustatakse Tallinna farmaatsiatehase üheksa kuu majandustulemused.

- Forekspank. Forekspanga kontserni 1997. aasta 9 kuu puhaskasum oli 88,26 mln krooni, mille moodustasid Eesti Forekspanga 77 mln krooni suurune puhaskasum ja suuremate tütarettevõtete puhaskasumid, vastavalt Foreks Liisingul 7,4 miljonit, Foreksi Väärtpaberitel 3,8 miljonit krooni. Kontserni 9 kuu tulud kokku olid 246 miljonit krooni.

- Leks. Leks Kindlustuse AS kavatseb omandada kindlustusseltsi Ukio Draudimas aktsiakapitalist 36,50% ja seda Ukio Draudimase poolt käesoleva aasta novembri lõpuks läbiviidava aktsiaemissiooniga kogumahus 2,5 mln LTL, millest Leks Kindlustuse ASile pakutaks müügiks aktsiaid kogumahus 2,085 mln LTL.

Hetkel kuum