• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus kukkumine Tallinna börsil

  Esmaspäevane vabalangus Wall Streetil viis eile kiirele langusele pea kõik maailma börsid. Teiste seas läks sama teed ka Tallinna börs.
  ÄP indeks tegi päevaga 12,14protsendise kukkumise ja lõpetas päeva esmakordselt pärast 18. juulit allpool 1000 punkti piiri, 992,41 punktil. Kui eelmise, möödunudneljapäevase kukkumise taga oli kohalike suurpankade tegevus, siis seekordse kukkumise põhjustasid maailma aktsiaturgudel toimuvast ärevusse sattunud välisinvestorid, samas oli märgata (kohalike) väikeinvestorite ostuhuvi.
  Hommikul, turu avanedes liikusid hinnad iga müügiorderi esitamisega müstilise kiirusega allapole, sest ostuhuvi puudus pea täielikult ja maaklerid jälgisid erilise tähelepanuga, et nende noteering ei satuks parimaks, st et nad ei peaks müüdavat aktsiapakki ostma.
  Kui möödunudneljapäevase languse järel võis loota, et turg toibub suhteliselt valutult, siis eilne kukkumine jättis kindlasti sügavama jälje ja sellest toibumine võtab ilmselt rohkem aega. Üks võti, mis näitab lähitulevikus suunda, on loomulikult Wall Street ja teised suuremad börsid. Eile avanes NYSE õrnalt tõustes, kuid väga närviliselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.