• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Greenspan murdis vaikuse

  Maailma mõjukaima finantstegelase kommentaarid vähendasid tõenäosust, et föderaalreserv võib peagi tõsta USA lühiajalisi intressimäärasid, ning tõid maailma ärevatele finantsturgudele vähemalt ajutise hingetõmbeaja.
  Greenspani esinemist oodanud Wall Streetil oli esimene rahulikum kauplemispäev pärast läinud nädalal alanud börsitormi.
  Wall Street ei oodanud, et Greenspan püüab turgu üles rääkida. Kardeti, et keskpanga juht võib investorid veelgi enam ära hirmutada.
  Greenspan on juba mõnda aega kritiseerinud maailma finantsturgudel toimuvat ning hoiatanud aktsiate põhjendamatult kõrgete hindade eest. Nüüd leidis Greenspan, et pärast järsku börsilangust peegeldavad investorite ootused reaalsust adekvaatsemalt ning aktsiate hinnad on kindlamal alusel. Kuna viimaste aastate börsitõus tugines peamiselt firmade kasumiootustel, ei välistanud Greenspan aktsiahindade täiendavat korrektsiooni.
  Greenspan, kes on korduvalt hoiatanud USA majanduse võimaliku ülekuumenemise ning inflatsioonilise surve suurenemise eest, ütles, et on saanud uut julgust just aktsiahindade kukkumisest. «Kui aktsiaturgude langus ei jätku, on üsna tõenäoline, et paari aasta pärast vaatame sellele episoodile tagasi samamoodi kui 1987. a börsikrahhile, tunnustades selle positiivset mõju USA majandusele,» ütles ta.
  Keskpanga juhi sõnul õhutasid aktsiahindade kiirest tõusust teenitud dollarid inimesi järjest rohkem kulutama, töökohtade kiire juurdekasv aga suurendas inflatsioonilist survet. Aktsiahindade langus ning sellest tulenev rikkuse vähenemine peaks Greenspani sõnul protsessi peatama ning välistama olukorra pingestumise riigi tööturul.
  Selle nädala börsitormi ajal on USA keskpank hoidunud toimuvat kommenteerimast. Samuti pole tõendeid sellest, et keskpank oleks püüdnud sekkumisega süsteemi toetada.
  Teine oli olukord 1987. a börsikrahhi ajal, mil Alan Greenspan oli föderaalreservi juhi kohal alles esimesi kuid. Siis kommenteeris keskpank aktiivselt toimuvat ning püüdis turge rahustada, samuti püüti finantssüsteemi toetada.
  Analüütikute sõnul ei ole kriis veel lõppenud. Turgude ebastabiilsus kestab, kuni kursid leiavad uue taseme.
  Eile vallandas languse jätkumine Hongkongi börsil uue kukkumise USA ja Euroopa aktsiaturgudel. Kardeti kriisi laienemist Ladina-Ameerikasse, mis kahjustaks USA majandust. Seda arvestades algas Wall Street kauplemispäeva kukkumisega.WP-FT-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.