• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Greenspan murdis vaikuse

  Maailma mõjukaima finantstegelase kommentaarid vähendasid tõenäosust, et föderaalreserv võib peagi tõsta USA lühiajalisi intressimäärasid, ning tõid maailma ärevatele finantsturgudele vähemalt ajutise hingetõmbeaja.
  Greenspani esinemist oodanud Wall Streetil oli esimene rahulikum kauplemispäev pärast läinud nädalal alanud börsitormi.
  Wall Street ei oodanud, et Greenspan püüab turgu üles rääkida. Kardeti, et keskpanga juht võib investorid veelgi enam ära hirmutada.
  Greenspan on juba mõnda aega kritiseerinud maailma finantsturgudel toimuvat ning hoiatanud aktsiate põhjendamatult kõrgete hindade eest. Nüüd leidis Greenspan, et pärast järsku börsilangust peegeldavad investorite ootused reaalsust adekvaatsemalt ning aktsiate hinnad on kindlamal alusel. Kuna viimaste aastate börsitõus tugines peamiselt firmade kasumiootustel, ei välistanud Greenspan aktsiahindade täiendavat korrektsiooni.
  Greenspan, kes on korduvalt hoiatanud USA majanduse võimaliku ülekuumenemise ning inflatsioonilise surve suurenemise eest, ütles, et on saanud uut julgust just aktsiahindade kukkumisest. «Kui aktsiaturgude langus ei jätku, on üsna tõenäoline, et paari aasta pärast vaatame sellele episoodile tagasi samamoodi kui 1987. a börsikrahhile, tunnustades selle positiivset mõju USA majandusele,» ütles ta.
  Keskpanga juhi sõnul õhutasid aktsiahindade kiirest tõusust teenitud dollarid inimesi järjest rohkem kulutama, töökohtade kiire juurdekasv aga suurendas inflatsioonilist survet. Aktsiahindade langus ning sellest tulenev rikkuse vähenemine peaks Greenspani sõnul protsessi peatama ning välistama olukorra pingestumise riigi tööturul.
  Selle nädala börsitormi ajal on USA keskpank hoidunud toimuvat kommenteerimast. Samuti pole tõendeid sellest, et keskpank oleks püüdnud sekkumisega süsteemi toetada.
  Teine oli olukord 1987. a börsikrahhi ajal, mil Alan Greenspan oli föderaalreservi juhi kohal alles esimesi kuid. Siis kommenteeris keskpank aktiivselt toimuvat ning püüdis turge rahustada, samuti püüti finantssüsteemi toetada.
  Analüütikute sõnul ei ole kriis veel lõppenud. Turgude ebastabiilsus kestab, kuni kursid leiavad uue taseme.
  Eile vallandas languse jätkumine Hongkongi börsil uue kukkumise USA ja Euroopa aktsiaturgudel. Kardeti kriisi laienemist Ladina-Ameerikasse, mis kahjustaks USA majandust. Seda arvestades algas Wall Street kauplemispäeva kukkumisega.WP-FT-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.