2. november 1997 kell 22:00

Kalev alustab Moskvas ?okolaadi tootmist

ASi Kalev peadirektor Tõnis Allik ütles, et paar nädalat kestva proovitootmise käigus kontrollitakse seadmete valmisolekut täismahus tootmist alustada. Bogatõris hakatakse tootma 100- ja 50grammiseid ?okolaaditahvleid, tooraine saab Moskva tehas Tallinnast. Alliku sõnul hakatakse toodangut müüma üle kogu Venemaa.

Vene turul on viimane aeg midagi teha, sest seal on kanda kinnitanud mitmed suured välismaised tegijad, ütles Allik.

Tõnis Alliku sõnul on koguinvesteering Bogatõri tehasesse 1,5 miljonit USA dollarit. Selle raha investeerib Kalevi Moskva partner, maksuvaba firma Gallian Guarantee Inc, kellele kuulub 50 protsenti Bogatõri aktsiapakist. Alliku sõnutsi peaks investeering end ära tasuma 2--3 aastaga.

Kalev omandas 50protsendilise osaluse Bogatõris kevadel aktsiavahetuse teel. Poole Bogatõri aktsiapaki vastu andis Kalev Gallian Guarantee'le 27 protsenti Kalevi aktsiatest.

Osalus Moskva tehases võimaldab Kalevil mööda pääseda topelttollidest ja tagada ettevõttele turuosa Venemaal.

Bogatõri tehase järgmise aasta käibeks prognoosib Kalev umbes 90 miljonit krooni.

Hetkel kuum