5. november 1997 kell 22:00

NRG Energy saab valitsuse vastuse järgmisel nädalal

«Me avaldame kindlasti heameelt, et ameeriklased on valmis koostööd jätkama. Siiski peame tähelepanu juhtima asjaolule, et nad pole päris täpselt aru saanud valitsuse taotlustest,» selgitas majandusministeeriumi nõunik Arvi Hamburg.

Tema sõnul ei nõustuta energeetikafirma sooviga täiendada vana äriplaani. Valitsus pidas oma 23. septembri otsusega silmas uue äriplaani koostamist ning valitsusel pole vana äriplaani suhtes mingisuguseid siduvaid kohustusi, märkis Hamburg.

Kui mindaks vana äriplaani parandamise teed, siis kokkuleppele mitte jõudmise korral ähvardaks riiki ligi miljoni dollari suurune trahv, lausus Hamburg. Tema sõnul ei saa vastamisega kauem viivitada. «Niigi oleme poolteist kuud kaotanud,» ütles ta.

NRG Energy Eesti esindaja Hillar Lauri sõnul on uuest ja vanast äriplaanist rääkides tegu sõnade mänguga. «Läbirääkimisi peab ju kusagilt alustama ning ma loodan, et sellest probleemist saame üle,» lausus Lauri. Ta kinnitas, et Ameerika energeetikud pole mingite sanktsioonide võimalikule rakendamisele mõelnud.

Selle nädala esmaspäeval sai majandusminister Jaak Leimann NRG Energy Euroopa kontori juhilt Robert Brownilt kirja, milles viimane avaldas nõusolekut koostada koos valitsusega uus äriplaan kahe Eesti suurema elektrijaama erastamise kohta.

Lauri sõnutsi kaasnes Browni kirjaga lisa, kus oli üldsõnaliselt määratletud läbirääkimiste eesmärk valitsusega ja läbirääkimiste pidamise kord.

Valitsuse poolt tagasi lükatud eelmise äriplaani kohaselt soovis NRG Energy osta 49 protsenti Balti ja Narva elektrijaama baasil loodava ASi Narva Elektrijaamad aktsiatest ligi 940 miljoni krooni eest.

Hetkel kuum