5. november 1997 kell 22:00

Tallinna Sadama kasum kahekordistus

Kasumi suurenemine on Sarapi sõnul toimunud eelkõige tänu kulude olulisele vähenemisele. Kulud on omakorda vähenenud seetõttu, et üha enam sadamas toimuvast operaatortegevusest on läinud erakätesse, selgitas Sarap.

Tallinna Sadama andmeil on praegu erakätes 73 protsenti operaatortegevusest. Sarapi sõnul pole välistatud, et käesoleva aasta lõpuks on erakätes 80 protsenti ja järgmise aasta lõpuks praktiliselt kogu operaatortegevus.

Sarap ütles, et võrreldes eelmise aasta kümne kuuga on ligi 21 prtosendi võrra suurenenud ka Tallinna Sadamat läbinud kaubavood. Kui eelmisel läbis sadamat kokku 14 mln tonni kaupa, siis tänavu on sama palju kaupu sadamast läbi läinud juba kümne kuu jooksul, lisas ta.

Kõige suurema osa kaubavoogude suurenemisse andsid transiitkaubad, mille osalus suurenes ligi kahe miljoni tonni võrra, jõudes kümne kuuga 9,5 miljoni tonnini.

Ma loodan, et meil õnnestub veel selle nädala jooksul alla kirjutada leping Muuga sadamas asuva teraviljaterminaali rendileandmiseks, ütles Sarap.

Sadam kavatseb 5 miljonit tonni teravilja mahutava terminaali 25 aastaks rendile anda ?veitsi-USA ühisfirmale Worldwide Cargo Establishment.

Lepingusse pannakse Sarapi ütlusel ka punkt, mille kohaselt kohustuvad rentijad terminaali kaudu teenindama ka Eesti teraviljatootjaid.

Hetkel kuum