6. november 1997 kell 22:00

Volkswageni kontsern huvitub Tartust

Ilmselt juba järgmise aasta alguses sõlmitakse ASiga Dinor Auto Volkswageni autode edasimüügi leping, märkis Eestis Vokswagenit esindava ASi Saksa Auto juhatuse liige Jussi Pärnpuu.

Kontsern on Dinorit tunnustamas, nagu meie seda juba oleme teinud, lausus Pärnpuu. Praegu on Saksa Auto ja Dinor Auto sõlminud eellepingu, mis võimaldab Tartus Volkswageni autosid müüa.

Volkswageni müügiesindust Lõuna-Eestis veel pole. Dinor Auto novembri lõpus valmivas äri- ja autokeskuses on 350 m² suurune autode müügisalong ja 450 m² suurune autohooldussaal.

«Meie valmiv autosalong peaks tulema Tartus seni olemasolevaist esinduslikum ja juba hoonet kujundades püüdsime jälgida Volkswageni müügiketi eeskuju,» ütles Dinor Auto juhatuse esimees Toomas Tuvikene.

«Volkswageni kontserni esindajatele põhimõtteliselt autokeskuse väljanägemine meeldis, kuid nad tegid viimistluses mõningaid täpsustusi, et kasutaksime näiteks samu värve ja sümboolikat, mis teisteski kontserni esindustes,» ütles Tuvikene. Tema sõnul ei ole VW nõuete arvestamine keeruline, sest nii projekteerimisel kui ka ehitusmaterjalide valikul on järgitud Euroopa Liidu standardeid.

ASi Dinor Auto omanikud on ettevõtjad Toomas Tuvikene, Toomas Pechter ja Eerik Nigola. Valmivasse autokeskusesse on ettevõte investeerinud ligi 25 miljonit krooni.

Lisaks autode müügi- ja hooldussaalile tulevad majja veel kindlustusseltsi Leks Lõuna-Eesti esindus, AS Ühisliising, AS Pennu CT, Sharpi esindaja, AS Dinor oma tütarfirmadega ja läbirääkimisi peetakse kütusefirmaga Olerex.

Hetkel kuum