• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaug-Idast tuleb raha Eestisse

  Ühe tundmatuks jääda soovinud Eesti pankuri sõnul on Jaapani pangad avanud Eestile soodsad krediidiliinid ja paigutavad oma raha praegu ka Eesti väärtpaberiturule.
  Kaug-Idast väljaviidava raha investeerimisele Ida-Euroopasse viitas esmaspäevases ajalehes Wall Street Journal ka Inglise ING Barings panga analüütik Susanne Hallergard.
  Eelmise nädala lõpul sai Jaapani investeerimispangalt Nomura 955 miljoni krooni suuruse laenu Ühispank, kes maksis sellega tagasi Chase Manhattan pangalt võetud 400 miljonit krooni. Kuuekuulise tähtajaga Nomura laenu võttis Ühispank panga asepresidendi Margus Schultsi sõnul sisse sama hinnaga kui varasemad laenud, st intressiga 4,5 protsenti.
  Kavandatud võlakirjaemissioonide asendamist laenuvõtmisega plaanivad praegu ka Hansapank ja Hoiupank. Hoiupank pole laenuandjat avalikustanud. Hansapank võtab laenu oma vanadelt sõpradelt, teatas Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus. Ta ei välistanud, et laenuandja on Chase Manhattan, kelle abil oli pank planeerinud korraldada ka oma võlakirjade emissiooni.
  Maaklerfirma Handelsbanken-Aktoris juhataja Auli Kumpulainen ei osanud väidetavat Kaug-Ida turgudelt väljavõetava raha tulekut Eestisse kommenteerida. «Kui see raha kõik sealt siia tuleks, siis kerkiks turg tunduvalt enam kui kümme protsenti,» lisas ta. Kumpulaineni sõnul on raske ennustada, kas Kaug-Idast tulev raha paigutatakse USA, Lääne- või Ida-Euroopa turgudele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Nafta hind jätkas teist päeva kallinemist
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ülevaade Eesti kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmadest
Riikliku programmi Startup Estonia andmebaasis oli septembri teises pooles 35 kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmat. Suurimat käivet ja enim tööjõumakse maksab neist ettevõte, mis arendab tehisintellekti tarkvara preemiumklassi ärikinnisvarale. Sealjuures lisandus mullu tabelisse viis ja tänavu on lisandunud vaid üks uus firma.
Riikliku programmi Startup Estonia andmebaasis oli septembri teises pooles 35 kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmat. Suurimat käivet ja enim tööjõumakse maksab neist ettevõte, mis arendab tehisintellekti tarkvara preemiumklassi ärikinnisvarale. Sealjuures lisandus mullu tabelisse viis ja tänavu on lisandunud vaid üks uus firma.