• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaug-Idast tuleb raha Eestisse

  Ühe tundmatuks jääda soovinud Eesti pankuri sõnul on Jaapani pangad avanud Eestile soodsad krediidiliinid ja paigutavad oma raha praegu ka Eesti väärtpaberiturule.
  Kaug-Idast väljaviidava raha investeerimisele Ida-Euroopasse viitas esmaspäevases ajalehes Wall Street Journal ka Inglise ING Barings panga analüütik Susanne Hallergard.
  Eelmise nädala lõpul sai Jaapani investeerimispangalt Nomura 955 miljoni krooni suuruse laenu Ühispank, kes maksis sellega tagasi Chase Manhattan pangalt võetud 400 miljonit krooni. Kuuekuulise tähtajaga Nomura laenu võttis Ühispank panga asepresidendi Margus Schultsi sõnul sisse sama hinnaga kui varasemad laenud, st intressiga 4,5 protsenti.
  Kavandatud võlakirjaemissioonide asendamist laenuvõtmisega plaanivad praegu ka Hansapank ja Hoiupank. Hoiupank pole laenuandjat avalikustanud. Hansapank võtab laenu oma vanadelt sõpradelt, teatas Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus. Ta ei välistanud, et laenuandja on Chase Manhattan, kelle abil oli pank planeerinud korraldada ka oma võlakirjade emissiooni.
  Maaklerfirma Handelsbanken-Aktoris juhataja Auli Kumpulainen ei osanud väidetavat Kaug-Ida turgudelt väljavõetava raha tulekut Eestisse kommenteerida. «Kui see raha kõik sealt siia tuleks, siis kerkiks turg tunduvalt enam kui kümme protsenti,» lisas ta. Kumpulaineni sõnul on raske ennustada, kas Kaug-Idast tulev raha paigutatakse USA, Lääne- või Ida-Euroopa turgudele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pandeemia pani Aldo Järvsoo keskeakriisi pausile: unustage ära, teen oma asja edasi
Värskes Äripäeva raadio saates "Läbilöök" on hinnatud Eesti moekunstnik ja ettevõtja Aldo Järvsoo, kelle viisid moeni juhuslikult võidetud konkursid keskkoolis. Ligi 30 aastat hiljem ehk vahetult enne koroonaviiruse saabumist aga plaanis Järvsoo suurt elumuutust, mis tähendanuks moekunstist loobumist. Pandeemia lükkas identiteedikriisi edasi.
Värskes Äripäeva raadio saates "Läbilöök" on hinnatud Eesti moekunstnik ja ettevõtja Aldo Järvsoo, kelle viisid moeni juhuslikult võidetud konkursid keskkoolis. Ligi 30 aastat hiljem ehk vahetult enne koroonaviiruse saabumist aga plaanis Järvsoo suurt elumuutust, mis tähendanuks moekunstist loobumist. Pandeemia lükkas identiteedikriisi edasi.
Enefit Green investeerib viie aastaga poolteist miljardit eurot
Riigi enamusosalusega Enefit Green otsustas suurendada seniseid taastuvenergeetikasse investeerimise plaane kaks korda ning kasvatada tootmisportfell viie aastaga neljakordseks.
Riigi enamusosalusega Enefit Green otsustas suurendada seniseid taastuvenergeetikasse investeerimise plaane kaks korda ning kasvatada tootmisportfell viie aastaga neljakordseks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.