Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Veinisoovitus
Vinotheque
- Veiniklaasid peavad olema piisavat suured (30 cl), läbipaistvast värvitust klaasist ning ülaosast koonduvad. Liiga väikse ja ülaosast laieneva klaasi korral ei tunne me veini lõhna.
Veini tuleb klaasi kallata 1/3 klaasi mahust. See võimaldab jooki klaasis loksutada ning kõige efektiivsemat lõhnaelamust saada.
Mitme erinevat tüüpi veini serveerimisel on tähtis järjekord: kerge valge vein; valge tugev vein; punane kerge vein; punane tugev vein. Sellise serveerimisjärjekorra põhjuseks on asjaolu, et pärast tugeva veini maitsmist ei tunne me kerge veini maitset õigesti -- tundub, nagu puuduks sel maitse täiesti.