• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiate hinnad märtsi alguse tasemel

  HF Kapitali juhataja Margus Uudam ütles, et turul valitseb pessimism, sest hinnalangus on andnud investoritele tugeva löögi ja võimendatakse ainult negatiivseid uudiseid. «Praegused aktsiahinnad ei peegelda mingil juhul ettevõtete majanduslikku olukorda,» kinnitas Uudam.
  Suurima, ligi 11portsendilise languse tegi eile Hoiupanga aktsia hind, mis sulgus 89,9 krooni tasemel.
  Hansapanga maakleri Märt Meeritsa sõnul ei ole hinnalangus põhjustatud teatest, et Hoiupanga juhtkond omandas poole aktsiaemissioonist. Meerits lisas, et investorites peaks selline teade, et informatsiooni valdavad firma töötajad ostavad aktsiaid turuhinnast kõrgemalt hinnatasemelt, pigem kindlustunnet tekitama.
  Valvsaks võib investoreid teha tehingut finantseerinud Daiwa pangaga sõlmitud lepingu võimalikud tingimused, märkis Meerits.
  Meeritsa sõnul toetasid varem turgu põhiliselt maaklerfirmad. Suuremad maaklerfirmad asuvad pankade juures.
  Olukorras, kus pangad püüavad oma kasumeid päästa ja seetõttu on sunnitud aktsiaid müüma, ei saa ka maaklerid oma turutegemise funktsiooni täita, selgitas ta.
  Eile langesid turul kõikide pangandussektori aktsiate hinnad. Kõige vähem, 1,8 protsenti, kukkus EVEA Panga aktsia hind.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Nafta hind jätkas teist päeva kallinemist
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.