• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued tuuled Eesti Energias

  Jüri Käo juhitav uus Eesti Energia haldusnõukogu on asunud energiasüsteemi tuulutama. Oli ka viimane aeg, sest kaks riiklikku monopoli -- Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi -- on jäänud kõrvale Eesti majanduselus toimunud muutustest. Mõlema ettevõtte juhid ei ole ilmutanud huvi muutuste vastu ja tegelikult valitseb meie energiasüsteemis stagnatsioon. Seda tunnevad omal nahal kõik elektritarbijad.
  Nüüd võib loota, et asi hakkab vähemalt Eesti Energia puhul muutuma. Haldusnõukogu kavatseb välja vahetada Eesti Energia peadirektori Udo-Rein Lehtse ja taotleb nende riigiametnike karistamist, kelle tegemata jätmiste tulemusena on Eesti Energia areng pidurdunud. Loodetavasti ei taba Eesti Energia haldusnõukogu Robert Lepiksoni sündroom, et uues ametis oleku esimestel päevadel lubatakse läbi viia rida olulisi reforme, kuid hiljem selgub, et võhma jätkus ainult lubaduste andmiseks, mitte muudatuste tegemiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.