23. november 1997 kell 22:00

5,2 miljonit asja eest ja 3,3 niisama

Eesti valitsusel on meie lennunduse au ja uhkusega, ASiga Estonian Air oma salaplaan. Millegipärast ollakse jõudnud arusaamisele, et tegemist on nii perspektiivika firmaga, et tahetakse sellele maksumaksjate rahast kallihinnaline kingitus teha.

Aastatel 1994--1995 lennufirma üheksa kassiiri tekitatud 5,2 miljoni kroonise kahju korvamine on veel mõistetav (kui süüdlased omakorda hiljem selle riigile korvavad). Et aga korstnasse on kavas kirjutada 3,3 miljonit laenuraha, mida Estonian Air ei ole seni riigile tagastanud, jääb küll mõistetamatuks. Oleks siis veel tasaarvelduski tehtud ja 1,9miljonise kingiga piirdutud.

Põhjendus, et üle kaheksa miljoni krooni kinkimine Estonian Airile suurendab riigi osalust firmas, paneb muigama.

Sest isegi kogu selle raha eest teise osapoole arvel aktsiad saades suureneks riigi osalus firmas 34 protsendilt 38,5 protsendile. Tegelikult ju vahet pole, kui ollakse niikuinii vähemuses.

Hetkel kuum