• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärimehe maaost Viimsis takerdub vaidlustesse

  Raivo Aavistot esindava ASi I-Ekspert omaniku Kristjan Alaküla sõnul teadis ta ihaldusväärsest kinnistust seetõttu, et oli varemalt kohtunud kinnistu ühe kaasomanikuga. Sõitsime Amserv Grupi nõukogu esimehe Raivo Aavistoga Viimsis ringi ja sealt see soov tekkiski, ütles Alaküla.
  Amserv Grupi nõukogu esimehe Raivo Aavisto sõnul on tegemist pretsedendiga. Ühele kaasomanikule tagastatakse sellel kinnistul pool maad ja teine kaasomanik erastab ostueesõigusega. «Olen nõus ostma eelkõige maad, sest kinnistul asuv maja on väikese väärtusega. Minu suurim soov on, et vald ja kaasomanikud saavutaksid kompromissi. Olen nõus rahaliselt toetama katastriüksuse toimiku moodustamist. Peaasi, et asi laheneks kõigile sobival viisil,» ütles Aavisto.
  Pärija Eha Haugi sõnul sai ta testamendi alusel pool mõttelist osa Viimsi vallas asuvast kolmetoalisest elamust. Omandiõigust tõendavate dokumentide seas on veel olemas akt, mis määrab kindlaks kahele kaasomanikule eraldatud maavalduse piirid. «Kui mina pärisin pool maja, peaksin saama poole maast. Teine kaasomanik saab teise poole majast ja poole maast. Nii lihtne see olekski,» ütles Haug.
  Haug lisas, et teine kaasomanik tellis maa ülemõõdistamise, mille käigus muutus maatükk esialgsega võrreldes suuremaks. Vallavalitsuse määruse järgi moodustati uus maaüksus uue pindalaga ja maakatastris registreeriti uued andmed. Teisele kaasomanikule eraldati 2/3 maast. Haugile jäeti 1/3.
  Asjaõigusseaduse järgi on selline krundi jaotamine vale. Maa peab olema jagatud täpselt samas vahekorras, nagu sellel olev hoone, lisas Haug.
  Haug pöördus notari poole, kes tegi selgeks, et vald peab oma määruse tühistama. Haugi sõnul tunnistas ka Viimsi valla maanõunik, et otsus kuulub tühistamisele.
  Augustis 1997 tegi Harju maavalitsus otsuse, et Viimsi vallavalitsuse otsus on kehtetu. Vald tühistas oma otsuse, kuid seni ei ole uut otsust tehtud, ütles Haug.
  Viimsi valla maanõuniku Madis Saretoki sõnul tuleb Haugil ja teisel kaasomanikul oma kulu ja kirjadega tellida katastriüksuse mõõdistamise toimik ja see maakatastris registreerida. Pärast seda saab Haug oma poole ja teine kaasosanik poole oma maast. «Vald ei pea neljakohalise numbriga toimikut ise koostama, « ütles Saretok.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Investeerimisklubi ja Äripäev ühinesid
Sel nädalal ühinesid Äripäev ja Investeerimisklubi, millega hakatakse klubi tegevust teostama koostöös Äripäeva investor Toomase meeskonnaga.
Sel nädalal ühinesid Äripäev ja Investeerimisklubi, millega hakatakse klubi tegevust teostama koostöös Äripäeva investor Toomase meeskonnaga.
Juhuslik klient süütas lõhketööde gasellis plahvatusliku kasvu
Eestis lõhketöödega tegelev Voglers Eesti kahekordistas käibe pärast seda, kui sattus juhuslikult peatsete klientide otsa Leedus. Nüüd on siht seatud ka järgmisse riiki.
Eestis lõhketöödega tegelev Voglers Eesti kahekordistas käibe pärast seda, kui sattus juhuslikult peatsete klientide otsa Leedus. Nüüd on siht seatud ka järgmisse riiki.
Raadiohommikus: muljed Dubai Expolt, räägime ka Rail Balticu hetkeseisust
Hommikuprogrammi saatejuht Hando Sinisalu saabus äsja Dubai Expo maailmanäituselt ja vahendab saates muljeid ning intervjuusid Eesti ettevõtjatega. Kuulame intervjuusid ETS-Nordi juhi Urmas Hiie, Yanu baarirobotite asutaja Alan Adojaaniga ning EASi Dubai esindaja Ege Devoni ja Expo Eesti paviljoni äriesindaja Jaan Kelderiga.
Hommikuprogrammi saatejuht Hando Sinisalu saabus äsja Dubai Expo maailmanäituselt ja vahendab saates muljeid ning intervjuusid Eesti ettevõtjatega. Kuulame intervjuusid ETS-Nordi juhi Urmas Hiie, Yanu baarirobotite asutaja Alan Adojaaniga ning EASi Dubai esindaja Ege Devoni ja Expo Eesti paviljoni äriesindaja Jaan Kelderiga.