• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitatakse Eesti kitsaimat pangahoonet

  Asukoht:- Pronksi tn 19
  Tellija:- EVEA Panga Kinnisvaraarenduse AS
  Peatöövõtja:- AS Kolle
  Suuremad alltöövõtjad:- EMV, Tasmo Ehituse OÜ
  Arhitekt:- Vilen Künnapu
  Tööde kestus:- juuli 1996 -- juuni 1998
  Ehitusmaksumus:- ca- 50 miljonit krooni
  Viimastel aastatel valminud pankade peahooned püüavad üksteist üle trumbata originaalsete ideedega. EVEA Pank saab Eesti kitsaima pangahoone.
  EVEA pangahoone 20- meetrise laiuse põhjus ei ole siiski originaalitsemine. Ainult 20 meetri laiuse ja 100 meetri pikkuse hoone võimaldab ehitada Stockmanni kaubamaja vastas asuva krundi kuju. Ka hoone kõrgusel on piiraja. Kõrvalolev elumaja ei luba panga ühte otsa ehitada üle nelja korruse. Kõrgem ehitis oleks elumaja akendele jätnud normidest vähem päikesevalgust.
  Kõrval asuv elumaja oli ka põhjus, miks algselt planeeritud raudbetoonvaiade asemel rajati pank puurvaiadele. Mis oleks kõrvalolevast elumajast järgi jäänud, kui maasse rammitakse 40meetriseid vaiu, vastab EVEA Panga Kinnisvaraarenduse ASi tegevdirektor Ants Raja küsimusega alusvaiade vahetuse kohta. Puurvaiad on raudbetoonvaiadest ka tunduvalt suurema kandevõimega. Viie raudbetoonvaia asemel ühe puurvaia kasutamine oli ökonoomsem.
  Kuna ehitatakse ilma laenuta, ainult omavahenditest, on ehituslik kokkuhoid omaette eesmärk. Esialgu on otsustatud loobuda panga siseruumides isegi ripplagedest. «Paneme hiljem, kui rahalised võimalused on lahedamad,» selgitab Raja. Ehitusse investeerimise asemel on otsustatud raha paigutada pangatehnoloogiasse. Näiteks arvutivõrku peab Raja kaasaegsemaks kui vastvalminud Hoipangal. Info läbilaskevõime on suurem.
  Ehituse kestus on teiste pangahoonetega võrreldes pikk -- kaks aastat (1996. a juuli -- 1998. a juuni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.