• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Ühispank. Eesti Ühispanga novembri puhaskasum oli 6,1 mln kr, mis oli väärtpaberiturgude langusest tingituna prognoositust väiksem. Üheteistkümne kuuga on Ühispank teeninud puhaskasumit 211,1 mln kr. Väärtpaberiportfelli ümberhindamise ja osalise realiseerimise tulemusena kandis Ühispank kahju 56,2 mln kr. Samas teenis pank novembris erakorralist kasumit 52,4 mln krooni. Arvestades, et olukord Eesti majanduses lähikuudel ei parane, ning seoses jätkuva ebastabiilsusega raha- ja kapitaliturgudel otsustas Ühispanga juhatus suunata panga ja allettevõtete detsembri kasum täiendavateks provisjonideks. Sellega seoses vähendas pank aasta kasumiprognoosi 211,1 mln kroonile. Ühispanga bilansimaht oli kuu lõpu seisuga 9,589 mld kr.
  - EVEA Pank. EVEA Pank on käesoleva aasta üheteistkümne kuuga teeninud puhaskasumit 11,36 mln kr, novembrikuu puhaskasum oli 8 000 kr. Novembrikuu kasumi näitaja vähenes finantstehingutest saadud kahjumi tõttu, sealjuures väärtpaberitest saadi kahjumit 1,1 mln kr. Panga väärtpaberiportfelli maht oli perioodi lõpus 196,1 mln kr, sellest aktiivne aktsiaportfell oli 1,858 mln kr. EVEA Panga juhatus arutas 11 kuu tulemusi ning majandusaasta tegevuskasumi prognoosi täitmist. Arvestades muutunud olukorda finantsturul, otsustas EVEA Panga juhatus viia kasumiprognoos, vahepeal prognoositud 15 mln kroonilt tagasi aasta alguses kinnitatud 13 mln kroonile.
  - Ühispank. Eesti Ühispanga nõukogu otsustas 3. detsembril aktsiakapitali suurendamise rahvusvahelistele turgudele suunatud GDRide (Global Depository Receipts) emissiooni teel. Emissioon viiakse läbi mitmes etapis, võttes arvesse panga arengut ja kapitalivajaduse kasvu, säilitades kõrget kasumlikkust. Ühispanga aktsiakapital on hetkel 296,75 mln kr.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.