• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Ühispank. Eesti Ühispanga novembri puhaskasum oli 6,1 mln kr, mis oli väärtpaberiturgude langusest tingituna prognoositust väiksem. Üheteistkümne kuuga on Ühispank teeninud puhaskasumit 211,1 mln kr. Väärtpaberiportfelli ümberhindamise ja osalise realiseerimise tulemusena kandis Ühispank kahju 56,2 mln kr. Samas teenis pank novembris erakorralist kasumit 52,4 mln krooni. Arvestades, et olukord Eesti majanduses lähikuudel ei parane, ning seoses jätkuva ebastabiilsusega raha- ja kapitaliturgudel otsustas Ühispanga juhatus suunata panga ja allettevõtete detsembri kasum täiendavateks provisjonideks. Sellega seoses vähendas pank aasta kasumiprognoosi 211,1 mln kroonile. Ühispanga bilansimaht oli kuu lõpu seisuga 9,589 mld kr.
  - EVEA Pank. EVEA Pank on käesoleva aasta üheteistkümne kuuga teeninud puhaskasumit 11,36 mln kr, novembrikuu puhaskasum oli 8 000 kr. Novembrikuu kasumi näitaja vähenes finantstehingutest saadud kahjumi tõttu, sealjuures väärtpaberitest saadi kahjumit 1,1 mln kr. Panga väärtpaberiportfelli maht oli perioodi lõpus 196,1 mln kr, sellest aktiivne aktsiaportfell oli 1,858 mln kr. EVEA Panga juhatus arutas 11 kuu tulemusi ning majandusaasta tegevuskasumi prognoosi täitmist. Arvestades muutunud olukorda finantsturul, otsustas EVEA Panga juhatus viia kasumiprognoos, vahepeal prognoositud 15 mln kroonilt tagasi aasta alguses kinnitatud 13 mln kroonile.
  - Ühispank. Eesti Ühispanga nõukogu otsustas 3. detsembril aktsiakapitali suurendamise rahvusvahelistele turgudele suunatud GDRide (Global Depository Receipts) emissiooni teel. Emissioon viiakse läbi mitmes etapis, võttes arvesse panga arengut ja kapitalivajaduse kasvu, säilitades kõrget kasumlikkust. Ühispanga aktsiakapital on hetkel 296,75 mln kr.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.