• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn läheb varsti rekordite raamatusse

  Praegu on Tallinnas kaubandus-, büroo- ja teeninduspindasid kokku ligikaudu 400 000 m², mis teeb 1 m² iga linnaelaniku kohta. Tallinna linnaplaneerimise amet on kokku arvutanud, et kui kõik projektid, mida arendajad on neile esitanud ja mille üle on aru peetud, kokku liita, siis saaks juba täna Tallinna juurde ehitada umbes 800 000 m².
  Kui arvestada maha need pinnad, mis on kokku kukkumas või amortiseerunud, võiks varsti Tallinnas olla kokku ligikaudu 1,1 miljonit ruutmeetrit äri- ja büroopindasid.
  Linnaplaneerimise ameti juhataja Hain Karu võrdleb Tallinna Kesk- ja Ida-Euroopaga, kus ühe elaniku kohta on maksimaalselt 2 m² äripinda. Seega on Tallinnal tema arvates varsti oht rekordite raamatusse jõuda.
  Praegu on Tallinna city koondunud Viru väljaku ümbrusesse, mille uus planeering on lõppjärgus. Planeeringu järgi peaks keskväljak oluliselt tihenema ja atraktiivsemaks muutuma.
  Kuna kesklinna sadama piirkonnas pole veel ehitustöid alustatud, areneb city esialgu Stockmanni kvartali suunas, kahe suure hotelli -- Viru ja Olümpia -- vahelisele alale. Seal valmib peatselt suur hulk büroopindu, mille projektid on käivitatud. Ehitusjärgus on Merko Ehituse ja Ühispanga hoone, milles on 27 korrust, ning tulekul ka 12korruseline ASA Kindlustuse hoone.
  Samas kvartalis paiknevad Hoiupanga ja EVEA Panga hooned. Kuna omanikud vajavad enda tarbeks ehk vaid neljandikku valmivast pinnast, läheb suurem osa sellest müüki või väljarentimisele. Parkimisprobleemid peaks lahendama rajatavad parkimismajad.
  Peale selle kavandatakse mitme ärihoone ehitamist ka Liivalaia tänava äärde.
  City teine arengusuund on kesklinna sadama ala.
  Tallinna kesklinna sadama ümbrusesse on kavas Hain Karu sõnul investeerida kokku 5--7 miljardit krooni. 1,3 hektari suurusele alale ehitatakse detailplaneeringu järgi ligikaudu 115 000 m² kaubandus-, teenindus- ja büroopindasid. Peale selle tuleb sinna hulk lõbustusasutusi, elamispinda umbes 900 elanikule ja parklahooned.
  Kahtlemata on tegemist suurima investeerimisprojektiga, mis Tallinnas nii sellel kui ka järgmisel sajandil käsil. Kui Eesti välisinvestoritele jätkuvat huvi pakub, võiksid siia omale hooned ehitada ehk ka välispangad. Sadama ümbrus on selleks ideaalne koht.
  Vaadates arendusprojektide rohkust, tekib tõsine kahtlus, kas kõikidele turgu jätkub. Eufooriat peaks jahutama samuti rahaturu kriis.
  Karu arvates kalduvad paljud tema laualt läbi käinud projektid ulmevaldkonda. Tal on usku projektidesse, mille planeering on käivitunud, ehitusload välja antud või ehitustööd juba käimas. Ilmselt selekteeruvad ehitus- ja arendusfirmade hulgast tugevamad, kes püsima jäävad.
  - kesklinna sadama ümbrus
  - Stockmanni kvartal
  - RETi kvartal
  - Kawe Plaza
  - Roosikrantsi tänava büroohoone
  - Rocca al Mare kaubakeskus
  - Tondi sõjaväelinnak
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.