• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn läheb varsti rekordite raamatusse

  Praegu on Tallinnas kaubandus-, büroo- ja teeninduspindasid kokku ligikaudu 400 000 m², mis teeb 1 m² iga linnaelaniku kohta. Tallinna linnaplaneerimise amet on kokku arvutanud, et kui kõik projektid, mida arendajad on neile esitanud ja mille üle on aru peetud, kokku liita, siis saaks juba täna Tallinna juurde ehitada umbes 800 000 m².
  Kui arvestada maha need pinnad, mis on kokku kukkumas või amortiseerunud, võiks varsti Tallinnas olla kokku ligikaudu 1,1 miljonit ruutmeetrit äri- ja büroopindasid.
  Linnaplaneerimise ameti juhataja Hain Karu võrdleb Tallinna Kesk- ja Ida-Euroopaga, kus ühe elaniku kohta on maksimaalselt 2 m² äripinda. Seega on Tallinnal tema arvates varsti oht rekordite raamatusse jõuda.
  Praegu on Tallinna city koondunud Viru väljaku ümbrusesse, mille uus planeering on lõppjärgus. Planeeringu järgi peaks keskväljak oluliselt tihenema ja atraktiivsemaks muutuma.
  Kuna kesklinna sadama piirkonnas pole veel ehitustöid alustatud, areneb city esialgu Stockmanni kvartali suunas, kahe suure hotelli -- Viru ja Olümpia -- vahelisele alale. Seal valmib peatselt suur hulk büroopindu, mille projektid on käivitatud. Ehitusjärgus on Merko Ehituse ja Ühispanga hoone, milles on 27 korrust, ning tulekul ka 12korruseline ASA Kindlustuse hoone.
  Samas kvartalis paiknevad Hoiupanga ja EVEA Panga hooned. Kuna omanikud vajavad enda tarbeks ehk vaid neljandikku valmivast pinnast, läheb suurem osa sellest müüki või väljarentimisele. Parkimisprobleemid peaks lahendama rajatavad parkimismajad.
  Peale selle kavandatakse mitme ärihoone ehitamist ka Liivalaia tänava äärde.
  City teine arengusuund on kesklinna sadama ala.
  Tallinna kesklinna sadama ümbrusesse on kavas Hain Karu sõnul investeerida kokku 5--7 miljardit krooni. 1,3 hektari suurusele alale ehitatakse detailplaneeringu järgi ligikaudu 115 000 m² kaubandus-, teenindus- ja büroopindasid. Peale selle tuleb sinna hulk lõbustusasutusi, elamispinda umbes 900 elanikule ja parklahooned.
  Kahtlemata on tegemist suurima investeerimisprojektiga, mis Tallinnas nii sellel kui ka järgmisel sajandil käsil. Kui Eesti välisinvestoritele jätkuvat huvi pakub, võiksid siia omale hooned ehitada ehk ka välispangad. Sadama ümbrus on selleks ideaalne koht.
  Vaadates arendusprojektide rohkust, tekib tõsine kahtlus, kas kõikidele turgu jätkub. Eufooriat peaks jahutama samuti rahaturu kriis.
  Karu arvates kalduvad paljud tema laualt läbi käinud projektid ulmevaldkonda. Tal on usku projektidesse, mille planeering on käivitunud, ehitusload välja antud või ehitustööd juba käimas. Ilmselt selekteeruvad ehitus- ja arendusfirmade hulgast tugevamad, kes püsima jäävad.
  - kesklinna sadama ümbrus
  - Stockmanni kvartal
  - RETi kvartal
  - Kawe Plaza
  - Roosikrantsi tänava büroohoone
  - Rocca al Mare kaubakeskus
  - Tondi sõjaväelinnak
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.