• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läätsa ostis teise kalatööstuse Saaremaal

  ASi Läätsa juhatuse esimees Eino Ruttu ütles, et Nasva kalatööstuse enamusaktsiad osteti seetõttu, et paremini ära kasutada kalatöötlemise võimalusi saarel. «Tahame, et meie käes oleks võimalikult palju kohti, kus kala töödelda,» sõnas Ruttu.
  AS Läätsa ostis 68 protsenti ASi Nas-Fil aktsiatest kaheksa miljoni krooni eest. Ülejäänud Nas-Fili aktsiad kuuluvad selle ettevõtte töötajatele. AS Läätsa on ligi 700 töötajaga Saaremaa suurim tööandja.
  Eino Ruttu sõnul ei kasuta Nasva kalatööstus praegu täielikult oma tootmisvõimsusi ära, tööstus on suhteliselt heas seisukorras ja suuri investeeringuid pole sinna vaja teha.
  Tulevikus peaks Nas-Fili käive olema 100 miljonit krooni ja kasum kuni 10 miljonit krooni aastas, lausus Ruttu. Ta loodab, et Nas-Fil jõuab selliste näitajateni kolme aastaga.
  Nas-Fil oli pärast selle aasta üheksat kuud kahjumis, kuid Ruttu kinnitusel lõpetab kalatööstus aasta kuni 200 000 krooni suuruse kasumiga. Nas-Fili aastakäive on umbes 40 miljonit krooni.
  Konkureeriva kalatööstusettevõtte Viru Rand juhatuse esimees Endel Pilder ütles, et Nas-Fili pakuti ka Viru Rannale.
  «Loobusime, sest see tööstus vajab meie hinnangul suuri investeeringuid,» sõnas Pilder. «Ei ütle summat, et mitte Läätsat ehmatada.»
  Pilder ütles, et Viru Ranna hinnangul on Nasva kalatööstuse investeeringuvajadus mitu korda suurem kui kaheksa miljonit krooni, mida AS Läätsa maksis ettevõtte enamusaktsiate eest.
  ASi Läätsa käesoleva aasta käive on umbes 105 miljonit krooni ja kasum 5 miljonit krooni. Ettevõttele kuuluvad peale Nasva kalatööstuse ka Veere sadama ja kalatööstusettevõtte AS Vätta Kala aktsiate kontrollpakk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.